Sarah Brightmani õde astub üles Gregoriani koosseisus

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amelia Brightman ja Gregoriani
Amelia Brightman ja Gregoriani Foto: Gregoriani

Maailmakuulsa soprani Sarah Brightmani noorem õde Amelia Brightman astub esmaspäevasel Gregoriani kontserdil üles naisvokalistina.


Laulja ja laulukirjutaja Amelia Brightmani muusikukarjäär viis ta kuus aastat tagasi kokku staarprodutsent Frank Petersoniga, kes seisab peale Gregoriani ka Enigma, Andrea Bocelli ja Sarah Brightmani suurhittide taga.

Erinevalt oma kuulsast õest hoidub kuuelapselise pere noorim võsu Amelia Brightman meedia tähelepanust eemale ning on viimasel ajal tegelenud oma esimese sooloplaadiga.

Gregoriani kontsertetendus ühendab kirikliku gregoriaani laulustiili tuntuimate tänapäeva muusika hittidega. Maailmatuuriga «Masters Of Chant, 10th Anniversary Tour» oma kümnendat edukat tegevusaastat tähistav Gregorian esitab koori ja live-bändiga kõigile tuntud tänapäeva muusika tipplugusid.

Algupärane gregoriaani helilaad tekkis Lähis-Idas, kust ta koos ristiusu levikuga Lääne-Euroopa kirikute repertuaari jõudis. Paavst Gregorius I kehtestas uue helilaadi kasutuselevõtu katoliku kirikute liturgiates ning 10.-11. sajandil muutus gregoriaani helilaad valdavaks lauluvormiks kõikides ristiusu kirikutes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles