Finaalis võtavad mõõtu kolm selgeltnägijat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtul selguvad Selgeltnägijate tuleproovi finalistid
Täna õhtul selguvad Selgeltnägijate tuleproovi finalistid Foto: Kanal2

Neljapäevaõhtuses Kanal 2 müstikasaates «Selgeltnägijate tuleproov» selgus, et finaalis lähevad vastamisi selgeltnägijad Sergei, Kristi ja Tarmo.

Kummitushotell

Esmalt juhatati selgeltnägijad ühte Tallinna vanalinna väärikasse hotelli, mille töötajad on olnud mitmete müstiliste juhtumite tunnistajaks. Näiteks tubades 18 ja 19 läheb pidevalt tööle alarm, kuigi maja on tühi ja süsteemid kontrollitud. Alles hiljuti oli kuulda, kuidas inimtühjas majas liigutati mööblit.

Kaameraga varustatud selgeltnägijad viidi ükshaaval ööks tuppa, toimub on kõige rohkem seletamatuid asju. Neile ei öeldud, mis põhjusel nad sinna viidi.
Kristi ei tunnetanud midagi märkimisväärset ja magas täiesti rahulikult. Hommikul valdasid teda hoopis teised emotsioonid - uksesilma klapp, mille ta kindlasti kinni pani, oli öö jooksul lahti läinud.

Tarmo oli ärkvel peaaegu hommikuni ning püüdis põhjalikult tunnetada kogu maja. «Keegi pidevalt krõbistab kapis,» kirjeldas Tarmo. «Keegi nagu astus pehme sussiga siin põrandal praegu.» Koidu eel jäi ta magama ja avastas ärgates, et keegi on tema kirjutatud pabereid lugenud. Hotellitöötajad teavad juba ammu, et vaimule meeldib lugeda.

Sergei üritas iga hinna eest mõista, millised energiad seal liiguvad. Ta arvas, et seal elas naisterahvas. Majaga samasse kinnistusse kuulub tuntud kummitusmaja, kus on nähtud pikkade tumedate juustega naise vaimu. Sergei sai vaimuga kontakti isetehtud vaimulauaga, mille abil tuvastas, et naise laps suri traagiliselt. Hotellitöötajad on tõesti majas lapse kisa kuulnud.

Seda, kas selgeltnägijate jutus oli ka tõtt, pole paraku võimalik kindlaks teha, kuna ajaloolistes dokumentides inimeste eraelu kirjas ei ole.

Rulett

Järgmises katses proovisid selgeltnägijad ruletilaua taga ära arvata numbreid, kuid see neil ei õnnestunud. Loogikud tegid läbi sama mängu ja nende tulemus oli üsna sarnane.

Kolm tundmatut

Kolmandas katses leiti vahetult enne saadet tänavalt kolm juhuslikku möödujat ning selgeltnägijad pidid veerand tunniga tungima nende hinge ja saatuse salasoppidesse.

Selles ülesandes hiilgas Kristi, kes jahmatas üht katsealust informatsiooniga, mille too hiljem saatest eemaldada palus. Ka Tarmo pani mõned asjad täppi, kuid Sergei esines ülesandes erakordselt kahvatult.

Trummid

Viimases ülesandes pidid selgeltnägijad kokku viima seitse trummi nende omanikega. Tarmo pani õigesti paika ainult ühe.

Loogikud olid eelkõige huvitatud põnevatest trummidest. Muude pidepunktide puudumisel lähtusid nad trummiomanike välimusest ja arvasid ära ühe trummari.

Kristi oli talle mitteomaselt endast väljas. Hiljem selgus, et samal ajal viidi kiirabiga haiglasse tema sõbranna. Kristi seda ei teadnud ja üritas seletamatut ärevust alla suruda. Kristil õnnestus leida õige omanik kahele trummile.

Sergei ladus taas kaarte ning arvas õigesti ära neli seitsmest.

Viimaks teatas saatejuht Urmas Eero Liiv, et ei suutnud valikut teha ja saatis finaali kõik kolm selgeltnägijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles