Suitsetaval rasedal sünnib probleemsem laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetav rase riskib tulevase lapse tervisega.
Suitsetav rase riskib tulevase lapse tervisega. Foto: Scanpix Sweden

Rasedusaegne suitsetamine võib kõhus kasvavat beebit kahjustada mitmeti. Lisaks teadaolevatele kahjulikele mõjudele selgitasid teadlased välja ka, et raseduse ajal suitsetanud emal on probleemsemad lapsed.


Inglise ja ameerika teadlaste väitel esineb raseduse ajal suitsu kiskunud emade lastel sagedamini erinevaid käitumisprobleeme, vahendab Aftonbladet.

Laiaulatuslikus uuringus võeti vaatluse alla 14 000 ema ja last ning seda alates aastast 2000. Emad jagati kahte rühma: tavasuitsetajad ja kroonilised suitsetajad.

Tavasuitsetajatest emade lastel tuvastati käitumisprobleeme peaaegu pooltel, krooniliste suitsetajate lastel esines probleeme aga juba 80 protsendil lastest.

Spetsialistid seostavad käitumisprobleeme ajukahjustustega, mis võivad alguse saada just nimelt ema suitsetamisest lapseootuse ajal.

Keskendumisraskusi ja hüperaktiivsust esineb rohkem just poistel, kelle emad on raseduse ajal suitsetanud, vahendab BBC. Tüdrukutel on sagedamini probleeme sõnakuulmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles