Riigiasutused lükkavad uksed valla

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kodanikupäeval imestasid välisministeeriumis uudistamas käinud asutuse uhket palmi.
Mullu kodanikupäeval imestasid välisministeeriumis uudistamas käinud asutuse uhket palmi. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kolmapäeval, 11. novembril on uudistajatele avatud nii kõik ministeeriumid kui riigikantselei. Sedasi märgivad need institutsioonid 91 aasta möödumist mitme Eesti Vabariigi riigiasutuse loomisest.

Vähe, et huvilistel on võimalus tutvuda justiitsministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, kultuuriministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, rahandusministeeriumi, siseministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, välisministeeriumi ja riigikantselei tööde, tegemiste ja ajalooga, huvilistele korraldatakse ka loenguid, arutelusid, ekskursioone.

Haridus- ja teadusministeeriumi peamaja fuajees Tartus Munga 18 avatakse sel päeval kell 14 ekspositsioon endiste haridusministrite portreedest. Ministeeriumi saalis näidatakse Vahur Laiapea filmi „Krimmi õpetaja", mis kajastab Eestist saadetud õpetajate tööd ja tegevust eestluse toetamisel ja arendamisel Aleksandrovka külas.

Justiitsministeeriumis Tallinnas Tõnismägi 5a toimuvad kell 10, kell 12.30 ja kell 15 tutvustavad loengud, millele järgnevad majaekskursioonid. Eelregistreerimine neile e-posti teel annika.laaniste@just.ee või telefonil 620 8151.

Kultuuriministeeriumis Tallinnas Suur-Karja 23 tervitab kell 11 külalisi kultuuriminister Laine Jänes. Igal pooltunnil teevad asekantslerid majas gruppidele ringkäike ja räägivad oma töövaldkonnast. Gruppidel registreerida hiljemalt 10. novembriks telefonil 628 2204 või e-posti teel ursula.murula@kul.ee.

Tallinnas Harju 11 asuvat majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tutvustab kell 10 ministeeriumi asutuse avalike suhete osakonna juhataja Kalev Vapper, kell 10.15 vastab küsimustele minister Juhan Parts.

Kell 11 peetakse ministeeriumis paralleelselt lausa kolm ettekannet. Nende teemadeks on ettevõtluse alustamine ja ettevõtluse alustamiseks loodud toetused ning digitelevisioonile üleminek; tarbijakaitseameti juht Andres Sooniste räägib aga turismitagatistest, SMS-laenudest ja mobiilihelinate tellimisest ning autolaenudest.

Ministeeriumi avatud uste päeval osalemiseks registreeruda e-mailil piret.parn@mkm.ee või telefonil 6256 428.

Rahandusministeeriumi (Tallinn, Suur-Ameerika 1) koolituskeskuse suures saalis toimub kell 11.30 paneeldiskussioon teemal „Eurole üleminek", sõnasõjas osaleb minister Jürgen Ligi.

Siseministeeriumis Tallinn Pikk 61 algab kell 14 maja tutvustav ringkäik, selle järel räägivad võõrustajad siseministeeriumi ja allasutuste tegevusvaldkondadest. Vajalik registreerimine 9. novembriks telefonil 612 5030 või e-postil triin.kivimaa@siseministeerium.ee.

Sotsiaalministeeriumis Gonsiori 29 algab kell 9.30 loeng teemal "Vanemluse toetamise programmid Inglismaal". Kell kolm päeval hakkab avalik arutelu „Kuidas toetada lapsevanemaid vanemaks olemisel?".

Välisministeerium Tallinnas Islandi väljak 1 avab külalistele uksed kella kahest. Kell 15 on võimalik tutvuda ministeriumi püsinäitusega, kell 15.30 algab konsulaarloeng. Ka tehakse avatud uste päeval kokkuvõte fotokonkursist „Kontorist väljas".

Riigikantselei avatud uste päeva ekskursioonid algavad kell 12 ja 13. Eelregistreerimine telefonil 693 5588.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles