Islandi kultusbänd Sigur Ros esineb Tallinnas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigur Ros
Sigur Ros Foto: AFP / Scanpix

23. augustil jõuab Tallinnasse eksperimentaalrocki kultusbänd Sigur Ros Islandilt, kes tuuritab mööda maailma, tutvustades oma viiendat stuudioalbumit «Með suð í eyrum við spilum endalaust»

(With a buzz in our ears we play endlessly)

.




Tallinna kontsert toimub Rock Cafés vaid tuhandele kiiremale piletiostjale.


Sigur Ros on peale Björki teine artist, kes Islandi eripäraselt muusika-kasvulavalt nii mastaapselt kogu maailma tähelepanu ette on jõudnud. Sigur Rosi loomingut on kandnud ette näiteks ka mainekas tänapäeva-klassika kollektiiv Kronos Quartet.


Sigur Ros tuli kokku aastal 1994 Reykjavikis ning sai nime samal päeval sündinud bändiliikme väikse õe järgi, mis tähendab tõlkes «võiduroos». Siis veel teismeliste poiste esimene lindistus tagas neile diili Björki plaadifirmaga Bad Taste, debüütplaat «Von» (Lootus) ilmus aastal 1997.


Järgmise albumi esimene singel «Svefn-G-Englar» valiti 1999. aastal NME nädala singliks, millele järgnes vaimustusepuhang nii UK’s kui USA’s, plaadileping Fat Cat Recordsiga ning tuur koos Radioheadiga.


Ansambli viienda stuudioalbumi esiksingel «Gobbledigook» on bändi kodulehelt tasuta allalaetav. Värske albumi on koos bändiga produtseerinud mainekas Briti produtsent Flood ehk Mark Ellis (produtseerinud ka Nick Cave’i, PJ Harvey, Nine Inch Nailsi, U2 jpt. plaate)  ja see salvestati New Yorkis, Londonis, Reykjavikis ja Havannas, Kuubal.


Bändi tuur sai alguse 28. juunil Reykjavikis, heategevuskontserdil koos Björkiga ning suundub edasi Euroopa olulisematele festivalidele. Tallinnasse jõuavad nad päev peale kontserti Riia Areenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles