Kinobuss esitleb: "Georg"

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi "Georg" peaosalised Marko Matvere, ja Anastasia Makejeva.
Filmi "Georg" peaosalised Marko Matvere, ja Anastasia Makejeva. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval, 17. novembril kell 18 näitab Kinobuss pärimusmuusika aida suures saalis filmi "Georg".


"Georg" on tõsielufaktidel põhinev filmilugu eesti nimekaima laulja Georg Otsa (1920-1975) saatusest, tema kunstniku- ja eraelust. See erakordse andega laulja ei jõudnud kunagi maailma suurtele ooperilavadele. Aeg oli selline. Lisaks Eestile tundis ja armastas teda vaid Nõukogude Liidu ja Soome publik. Otsa hääle kordumatut kõla mäletatakse aga tänini.

Film kõneleb kunstniku saatusest, mida vormisid keerulised ja muutlikud aastad. See on väga isiklik lugu armastusest, intriigidest ja perekonnast.Georg oli kolm korda abielus. Vahetult sõja eel abiellus ta oma noorusarmastuse Margotiga. Rahvas rääkis, et nad olnud Eesti kauneim paar. Sõda viis Georgi ja Margoti lahku ja nad ei kohtunud enam kunagi.

21-aastane Ots mobiliseeriti Nõukogude armeesse. Venemaal Jaroslavlis armus ta ülepeakaela. Tema armastatu oli kaunis, keerulise saatusega tantsijanna Asta Saar.
Pärast sõda alustasid Georg ja Asta Estonia teatris võrdsetelt positsioonidelt - üks ooperikooris, teine balletirühmas. Georg tegi paari aastaga hiilgava solistikarjääri, Asta laeks jäi kordeballett. Kunagine imelaps ei suutnud seda üle elada, perekonnas tekkis loominguline armukadedus, mis aastatega kasvas ja lõpuks krahhini viis. Ent deemonlik naine jäi Georgi saatust mõjutama kuni tema päevade lõpuni.

Otsa elus järgnes kolmas abielu - mannekeen Ilonaga.

Peaosades Marko Matvere, Anastasia Makejeva ja Renars Kaupers. Lisaks neile teevad kaasa Tõnu Kark, Elle Kull, Mirtel Pohla, Karin Touart, Rein Oja, Aleksander Okunev, Indrek Taalma, Ülle Kaljuste, Jassi Zahharov, Raimo Pass jt. Kulisside taga seisavad produtsendid Märten Kross, Ivo Felt, Sergei Zernov ja Ilkka Matila.

Filmi lavastas eestimaise kino raudvara Peeter Simm, abiks meisteroperaator Rein Kotov. Stsenaariumi kirjutasid Mati Põldre ja Aleksander Borodjanski.

Filmi pikkus on 1.42.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles