Soomlased on hädas vene diplomaatide parkimiskommetega

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev sinise CD-numbriga auto seisab Tallinnas Vene saatkonna juures ja pole seega Helsinki parkimistrahvides süüdi.
Pildil olev sinise CD-numbriga auto seisab Tallinnas Vene saatkonna juures ja pole seega Helsinki parkimistrahvides süüdi. Foto: Toomas Huik

Suur osa CD-numbriga autode parkimistrahvidest on Helsinki linnal tänavu saamata jäänud, võlgnike edetabelit juhib Venemaa.


Vene diplomaatilise numbriga autod korjasid aasta algusest septembrikuu lõpuni 108 parkimistrahvi, vahendab vartti.fi. Ühtki neist pole tasutud. Ka mullu ületas Venemaa 100 trahvi piiri ja on üldse aastate lõikes edetabeli tipus püsida suutnud.

Tugev tõusja on Lõuna-Korea, kes on sel aastal suutnud juba 42 parkimistrahvi saada võrreldes mulluse, kaunis kesise tulemusega - vaid 15. Slovakkia jälle on 2008. aastaga võrreldes kolmandiku võrra vähem punkte kogunud ja seega tabelis langenud.

USA asub tabeli sabaosas 16 parkimistrahviga ja on need kõik vastutustundlikult ära tasunud. Mullu suutsid nad 22 trahvist tasuda 18.

Sinise CD numbrimärgiga autodele on üldse Helsinkis välja kirjutatud tubli 600 trahvikviitungit, neist tasutud 80. Saamata jäänud trahvide arvel haigutab Soome pealinna eelarves 21 000 euro (ligi 330 000 krooni) suurune auk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles