Professor Rohlin kohtub pärnakatega

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kunstiakadeemia emeriitprofessor Leo Rohlin tutvustab Pärnu uue kunsti muuseumis oma näitust.
Eesti kunstiakadeemia emeriitprofessor Leo Rohlin tutvustab Pärnu uue kunsti muuseumis oma näitust. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseum kutsub kunstihuvilisi 7. novembril kell 12 kohtumisele Leo Rohliniga.


Eesti kunstiakadeemia emeriitprofessor tutvustab oma näitust "Ajast aega" ja vastab küsimustele.



"Ajast aega" võtab kokku Leo Rohlini viimase viie aasta uurimusliku ja loomingulise töö. Väljapanek koosneb ühelt poolt tema vabaloomingust galerii seintel ja teisalt Eesti keraamika ajalugu käsitlevast arhiivist kui alusmaterjalist edaspidiseks uurimistööks ja digitaalseks töötluseks.



Kogu väljapanek, nii arhiiv kui vabalooming, sisaldab kümneid tuhandeid fragmente, millest on kokku seatud tervikmotiivid.



Arhiivi kogumisele ja süstematiseerimisele pani aluse vajadus koostada keraamika eriala üliõpilaste tarbeks loengukonspekt Eesti keraamika ajaloost, ajapikku kujunes sellest välja 2007. aastal ilmunud vastavasisuline õpik.



Vabaloomingus on eksponeeritud väikeelementidest kokkuseatud kompositsioonid. Autor on lähtunud tehnikatest, mida ta kasutas oma loomingus 30-40 aastat tagasi. Sellal olid väikeelemendid kinnitatud keraamilistele vormidele, nüüd aga moodustavad need mõõdukalt reljeefseid ja tasapinnalisi kujundeid. Geomeetrilise alge rõhutamine kujunduskeelena viitab autori loometee algusaastaile.



Näitus on avatud 7. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles