Endla teater tuleb Rakverre meeste tantsudega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pseudoajalooline põnevuslugu "Ballettmeister".
Pseudoajalooline põnevuslugu "Ballettmeister". Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endla teater mängib Rakvere teatris 10. novembril kell 19 Urmas Vadi põnevuslugu "Ballettmeister" Andres Noormetsa lavastuses.


"Ballettmeister" on pöörase fantaasiaga kirjutatud lugu, mis viib 1940. aastasse, kui president Konstantin Päts Kaasani vaimuhaiglasse viiakse.



Päästma saadetakse teda nelik, kes on legendi järgi rahvatantsuansambel Sõleke. Moskva rongis jääb aga Sõleke vahele ja neil palutakse esineda. Mehed aga pole kunagi varem tantsinud.



Kuigi loo on Urmas Vadi kirjutanud filmistsenaariumiks, on lavastaja Andres Noormets Vadi tekstile lähenenud nutikalt ning fantaasiaküllaselt.



Noormets on ise öelnud, et talle meeldib teatrialal just visuaalne mõtlemine ning visuaalne ei tähenda ainult lavapilti, vaid juba teksti lugemisel hakkavad pildikesed silme ees jooksma. Kui pildikesed jooksevad, järelikult lugu haarab ja tekitab ka tahtmise seda lavastada.



Kuna Rakverre planeeritakse juba teist Eesti meeste tantsupidu, siis tantsuansambel Sõleke võimekate ja tantsuhimuliste meestega teeb sellele julge sissejuhatuse. Tantsivad Sten Karpov, Priit Loog, Jaanus Mehikas ja Helmi Tohvelmanni preemia tänavune laureaat Ago Anderson.



Tohvelmanni auhinda antakse loominguliselt silmapaistvale näitlejale, kelle plastiline või psühhofüüsiline liikumine väärib tunnustust.



"Ballettmeistri" tantsud on seadnud tantsuõpetaja Kati Põldots. Loos on koomikat ja eestlaslikku eneseirooniat, seekord ajaloomõistmises ennast ei haletseta, vaid vaadatakse seda läbi huumori.



Osades Indrek Taalmaa, Ago Anderson, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Viidas, Sten Karpov, Priit Loog, Jaanus Mehikas, Tambet Seling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles