Iga teine briti tüdruk ihkab ilulõikust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti koolitüdrukud ei ole oma välimusega rahul.
Briti koolitüdrukud ei ole oma välimusega rahul. Foto: AFP / Scanpix

Pooled briti koolitüdrukud on ilusama välimuse nimel tulevikus valmis nii rasvaimuks kui muudeks plastilisteks lõikusteks.


Suurbritannias korraldatud sotsiaalseid hoiakuid käsitlevast uuringust selgub, et 46 protsenti tüdrukutest vanuses 11 kuni 16 eluaastat on nõus minema ilulõikusele ning kuni 21-aastaste neidude seas oli kunstliku ilu ihkajaid juba 50 protsenti, kirjutab Times Online.

Ilulõikuste pooldajaid oli veelgi rohkem nende alla 16-aastaste tüdrukute seas, kellel koolis eriti hästi ei läinud. Kehvadest õpilastest vaid viiendik lubas, et nad kunagi ilulõikusele ei lähe.

Uuringu tulemused näitavad, et briti järgmise generatsiooni naiste arvates on plastilised operatsioonid osa igapäevasest elust.

Samuti on tüdrukute arvates loomulik pidada dieeti: 42 protsenti 11- kuni 16-aastastest tütarlastest tunnistas, et on hakanud vähem sööma, et saledana püsida.

Uuringu autorid on kõige rohkem mures selle üle, et tüdrukute rahulolu oma välimusega kahaneb kohutava kiirusega. Kui 7- kuni 9-aastastest tüdrukutest on enda välimusega rahul valdav enamus ehk 60 protsenti, siis juba 10. eluaastaks on see näitaja vaid 27 protsenti.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles