Kliinik saatis paksu mehe loomaaeda röntgenisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandid Hamburgi loomaaias
Elevandid Hamburgi loomaaias Foto: Scanpix Sweden

Saksamaal Hamburgis juhtus kahetsusväärne lugu, kus arstide soovitust mitte tõsiselt võtnud 230 kilo kaalunud mees suri.



Haigla vastuvõttu saabunud 51-aastane tugevalt ülekaalus patsient kaebas pikka aega kestnud halva enesetunde ning sagedase minestamise üle, kirjutab Bild.

Arstid viisid läbi kümme tundi väldanud uuringud, kuid röntgenit nad mehele teha ei saanud, kuna üle kahesaja kilo kaalunud mees oli maineka Eppendorfi ülikoolikliinikumi röntgeniaparaadi jaoks liiga raske.

Selle asemel suunasid arstid mehe edasi Hamburgi loomaaeda, sest üksnes seal asuva aparatuuri abil oleks saanud rasvunud mehe korralikult läbi vaadata.

Kas alandusest või mõnel muul põhjusel jättis mees loomaaeda minemata ning suri paar nädalat hiljem ebaselgel põhjusel.

Meditsiiniringkonna esindaja sõnul on mõistetav, et patsiendi ja lähedaste jaoks võib olla häiriv, kui inimene loomakliinikusse abi otsima saadetakse, kuid paraku on inimeste läbivaatuseks mõeldud seadmete koormuspiir kahesaja kilogrammi juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles