Siberist leiti 20-aastane «metsapoiss»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberist leiti 20-aastane «metsapoiss»
Siberist leiti 20-aastane «metsapoiss» Foto: Wikipedia.org

Siberist Altai mäestiku metsapiirkonnast leiti umbes 20-aastanen noormees, kes enda sõnul on peaaegu kogu oma elu metsas elanud.

Mees elas metsas koos oma vanematega kuni ta nende juurest mais ära kolis, kirjutab Russia Today.

«Tal ei ole haridust ega sotsiaalseid oskusi. Tal ei ole aimu, milline on maailm väljapool metsa,» selgitas Belokuriha prokurör Roman Fomin.

Võimuesindajate sõnul näeb noormees välja nagu 15-aastane, kuid mehe enda sõnul on ta sündinud 1993. aastal. Seega võib ta olla 20-aastane.

Noormehe jutt põhineb tema vanemate poolt räägitul. Ta sõnas, et kolis koos oma vanematega metsa, kui ta oli umbes nelja-aastane. Vanemad loobusid ühiskonnas elamisest.

Selle aasta mais lahkus mees vanemate juurest. Politsei otsib mehe vanemaid, kuid seni ei ole leidnud. Tegemist ei saa olla hülgamisega, kuna ta on täiskasvanu.

Politsei lisas, et noormees räägib aeglaselt, kuid selgelt.

Selle mehe leidis üks naine, kes metsas seeni ja marju korjas. Esmalt jäi talle silma onn, mis asus lähimast külast kolme kilomeetri kaugusel.

Nüüdne «metsapoisi» lugu ei ole ainulaadne. 1998. aastal leidsid Venemaa sotsiaalametnikud Ivani nimelise poisi, kes elas koos hulkuvate koertega.

2007. aastal teatas Venemaa meedia aga Alesha nimelisest tüdrukust, keda kasvatasid hundid. Laps suutis suhelda vaid ulgudes ja haukudes.

Psühholoogide sõnul on neid lapsi väga raske tsivilisatsiooni tagasi tuua ja ümber kasvatada.

Siberist leitud noormehe juures on plussiks see, et ta räägib korralikult. Samas aga võib ühiskonda tagasi pöördumine tekitada probleeme, sest ta immuunsüsteem ei ole arenenud haigusi tõrjuma.

Senistel andmetel plaanib mees metsas edasi elada ning on hakanud varuma talveks puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles