Kanuti Gildi SAAL alustab hooaega Vertikaalstardiga!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Püha öö»
«Püha öö» Foto: Madis Ligema

Kanuti Gildi SAAL alustab neljapäeval, 12. septembril uut hooaega juba traditsiooniliseks saanud üritusega Vertikaalstart. 

Kanuti Gildi SAALi 13. hooaja avaüritusel Vertikaalstart antakse teatepulk üle kunstnikele, kes maja programmile sügisest kevadeni oma näo annavad. 

Üles astuvad ja oma värskeid mõtteid tutvustavad enamus hooajal majas ühel või teisel moel tegutsevad kunstnikud Riina Maidre, Oksana Tralla, Flo Kasearu, Veronika Vallimäe, Marianne Männi, Mart Kangro, Nele Suisalu, Taavi Suisalu, Rene Köster, Evi Pärn, Iggy Malmbörg, Maria Uppin, Gert Preegel, Kaja Kann, Karl Saks, Hendrik Kaljujärv, Maike Lond, Doris Feldmann, Kristina-Maria Heinsalu, Chungin Han Minjujui.

Lisaks tutvustavad oma tulevikuplaane ka kontsertsarja Improtest kuraatorid Mart Soo ja Taavi Kerikmäe ning Kinoteatri eestvedajad Paul Piik, Paavo Piik ja Henrik Kalmet. Ülevaatlikult valgustab hooaega maja kunstiline juht Priit Raud.

Juba järgmisel nädala teisipäeval, 17. septembril toimub ka hooaja esimene esietendus, kui lavastuses «Püha öö» astuvad lavale kunstnikud Riina Maidre, Oksana Tralla, Flo Kasearu, Veronika Vallimäe, Marianne Männi.

Neid vabakutselisi tantsu, teatri, kunsti ja performance'i valdkondadest tuntud naiskunstnikke ühendab veel üks asi – nad on kõik on noored emad. Lavastuses panevad nad proovile nii oma adekvaatsuse kui ka tehnilise taiplikkuse.

Septembri lõpul tuleb taasesitamisele Twisted Dance Company energiat ja müstikat täis tänavatantsulavastust «NOX». Oktoobris on oodata Mart Kangro uut soololavastust «homset oodates», samuti Tartu Uue Teatri külalisetendusi, Kinoteatri Manifesti, Improtesti kontserte, EKA arhitektuuriteaduskonna loenguid ja palju muud. 

Ilusat algavat hooaega ja uute kohtumisteni Kanuti Gildi SAALis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles