Sügisjazz alustab kuuma peoga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaar Dream Band: Ray Anderson (tromboon), Will Calhoun (trummid), Raivo Tafenau (saksofon), Jaak Soojäär (kitarr) ja Taavo Remmel (kontrabass).
Jazzkaar Dream Band: Ray Anderson (tromboon), Will Calhoun (trummid), Raivo Tafenau (saksofon), Jaak Soojäär (kitarr) ja Taavo Remmel (kontrabass). Foto: Peeter Langovits

Sügisjazz algab juba sel neljapäeval, 12. septembril Kumus vägeva peoga kuumade Ladina-Ameerika ja Eesti jazzirütmidega. Seekordne värvikas Sügishooaeg toob põnevaid esinejaid kodu-Eestist, Lapimaalt, Armeeniast, Hollandist ja Kuubalt.

Jazzkaare kunstiline juht Anne Erm märgib, et on Kuuba muusikast alati lugu pidanud, kuid erilist vaimustust tekitas '70ndatel legendpianist Chucho Valdési asutatud superband Irakere, kus mängisid praegused superstaarid saksofonist Paquito de Rivera, trompetist Arturo Sandoval ja mitmed teised tänased USA ja maailma jazzitipud.

Uue Kuuba muusika vaimustuse uus laine tabas maailma läinud sajandi üheksakümnendate aastate lõpul, mil ekraanidele jõudis dokumentaalfilm Buena Vista Social Club’ist ja muusikute elust Havanas. Klubi orkester on esinenud juba sadu kordi ka Euroopa festivalidel ja nende heliplaati müüdi miljonites. Kuuba inimestele on muusika ja tants elustiil ning rõõmu allikas.

Otse Kuubalt pole Jazzkaare ajaloo jooksul veel ühtegi bändi saabunud, kuid 12. septembril on Kumu laval sealseid populaarsemaid kollektiive, kolme vokaalsolistiga Septeto Santiaguero, mis nagu ka Buena Vista Social Club jätkab saareriigi traditsioonilise tantsumuusika parimaid traditsioone.

Sellel aastal võitis septett Cubadisco parima plaadi auhinna, sama tunnustuse osaliseks said nad ka kaks aastat tagasi. Nad on välja andnud seitse albumit, kusjuures nende viimane CD «Vamos pa’la fiesta» valiti kümne parima maailmamuusika albumi hulka ja see pälvis Latin Grammy nominatsiooni.

Albumil teevad kaasa mitmed ladina muusika staarid nagu Rubén Blades, Cheo Feliciano, José Alberto El Canario, Luisito Quintero jt. Neljapäeva õhtul kutsub Septeto Santiaguero kõiki tantsule, eriti salsahuvilisi. See elurõõmus muusika paneb kuulajatel südamed kiiremini põksuma.

Kuna peo nimi on «Elu täis jazzi ehk Anne Erm 70», siis on kohal ka mitmed parimad jazzimuusikud eesotsas Eesti jazzistaari Kadri Voorandiga. DJ-puldis keerutavad plaate Helen Sildna, Alari Orav ning sünnipäevalaps, Jazzkaare ema Anne Erm isiklikult.

Sügisjazz 2013 piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles