Nokias lauldakse laste kiituseks

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Õigemeel on üks neist, kes laulab kontserdil „Õigus olla laps”.
Birgit Õigemeel on üks neist, kes laulab kontserdil „Õigus olla laps”. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nokia kontserdimajas tähistatakse 7. novembril kell 16 algava kontserdiga „Õigus olla laps" ÜRO lapse õiguste konventsiooni 20. aastapäeva. Kontserdi patroon ja audirigent on UNICEFi rahvuslik hea tahte saadik Eri Klas, peo erikülaline on Marko Matvere.

Üksiti ka ETV Lasteekraani muusikastuudio 20. hooaja pihtahakkamist märkivat esinemist konfereerivad Gerli Padar ja Kati Kadarpik, kontserdil astuvad üles Lasteekraani muusikastuudio Lii Leitmaa, Niina Esko, Külli Kiiveti ja Külli Murandi, Regina Rebase ja Teele Jõksi juhendatavad koorid, ansamblid ja solistid; aga ka Liisi Koikson, Birgit Õigemeel, Mirjam Mesak ning UNICEF Eesti noortepatroon Laura Põldvere.

Kaasa teevad Jüri-Ruut Kanguri juhatatav üle-eestiline noorte sümfooniaorkester ja Tallinna ülikooli tantsuteater Tee Kuubis.

UNICEF (United Nations International Children's Emergency Fund) on ÜRO peaassamblee mandaadi alusel laste õiguste kaitse, neile eluks vajaliku tagamise ja laste parema toimetuleku võimaluste avardamise eest seisev organisatsioon. Selle elkäija oli ÜRO peaassamblee 1946. aastal loodud hädaabifond, mille eesmärk oli varustada Teises maailmasõjas laastatud riikidest pärit lapsi hädavajaliku toidu ja meditsiinilise abiga.
Aastal 1953 muudeti algselt ajutine missioon ÜRO iseseisvaks allasutuseks - ÜRO lastefondiks.

Lapse õiguste konventsioon võeti vastu ÜRO peaassambleel 20. novembril 1989. aastal. Eesti ühines konventsiooniga 1991. aasta septembris.
UNICEFi esindus Eestis avati 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles