"Tööotsija" ja Express Post panid tööletahtjad proovile

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Express Posti vanemlehekandjaks pürgiv Marko Tamme pakkis postikoti kokku ja siirdus proovitööd tegema. Eesti Televisiooni operaator Ivar Murel saatis kaameraga  iga tema sammu.
Express Posti vanemlehekandjaks pürgiv Marko Tamme pakkis postikoti kokku ja siirdus proovitööd tegema. Eesti Televisiooni operaator Ivar Murel saatis kaameraga iga tema sammu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede lõuna vinnasid kolm Express Posti vanemlehekandjaks pürgijat piraka postikoti õlale ning suundusid proovitööle ehk siis viima ajalehti ja reklaame Viljandi kesklinna Pika, Lossi ja Munga tänavale.


Igat ülesande sooritaja sammu jälgis telekaamera, sest polnud tegemist tavalise tööintervjuuga, vaid ühtlasi Eesti Televisiooni saate „Tööotsija" järjekordse episoodiga.


„Kas lehed tulevad tõesti alles praegu," imestas üks vanaproua, kui silmas tööotsija Marko Tammet postkasti juures askeldamas. „Ei, me teeme saadet," täpsustas kandidaat.

Express Posti töötad hindasid, et töölepürgijad said ülesandega laias laastus kenasti hakkama, kuid väike aps tekkis siiski. Nimelt oleks ettekirjutuste hooletu lugemise tõttu reedel saanud „Õhtulehe" need lugejad, kes tegelikult olid tellimuse lõpetanud.

Lisaks kandetiirule pidid kandidaadid lahendama saatejuhi Toomas Luhatsi pakutud ülesannet. Et vanemlehekandja tööülesannete hulka kuulub ka marsruutide paika panemine, tuli tööotsijatel linnakaardil olevast 11 punktist kokku panna otstarbekas lehekandja teekond.

Samuti käisid tööotsijad vestlemas karjäärinõustaja Tiina Saarega.

Saate tiim võtab tööportaalides töötajaid otsivate firmadega ühendust ning teevad neile ettepaneku saates osaleda. Saate produtsendi Hannela Lippuse sõnul on firmad üldiselt nõus kaasa tegema ja pärast on tänulikud, sest õpivad tublisti juurde, kuidas tööintervjuusid teha.

Toimetaja Õie Arusoo jutu järgi on nende eesmärk teha Eestile tiir peale ja näidata, missuguseid ameteid üldse olemas on. „Kummutame väidet, et tööd leiab vaid pealinnast," tõdes Arusoo.

Viljandis filmitud kirjakandjate valimise saade peaks saatetegijate sõnul olema Eesti Televisooni eetris detsembri keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles