Tõstamaa mõisas helab kammermuusika

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa mõisa kammerkontserdile oodatakse õpilaste kõrval kõiki huvilisi.
Tõstamaa mõisa kammerkontserdile oodatakse õpilaste kõrval kõiki huvilisi. Foto: Henn Soodla

Tõstamaa mõisas tuleb 20. novembril kell 13 kontsert sarjast “Kammermuusika mõisakoolides”, kus astuvad üles viiuldaja Olga Voronova, tšellist Leho Karin ja pianist Diana Liiv kavaga “Felix Mendelssohn 200”.



Juubilar Mendelssohni kõrval on selle kontserdi kavva valitud trio veel ühelt suurelt sümfoonikult – Šostakovitšilt. Tema käekiri on kammermuusikas väga orkestraalne: suured kõlamassiivid ja värvikirev helikeel. Laval on vaid kolm inimest, ent mõnikord kõlab muusika nii võimsalt, nagu mängiks suur orkester, kirjeldas kontserdisarja korraldava MTÜ Muusikasõprade Seltsi aseesimees Kadri-Ann Sumera.



Kontserdil kõlavad veel tuntud väikepalad: Saint-Saensi “Luik” ja Šostakovitši “Nukkude tants”.



Olga Voronova on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia professor Endel Lippuse viiuliklassis. Ta on end täiendanud Gnessinite nimelises Venemaa muusikaakadeemias, Saksamaal Hochschule der Künste Berliinis ning Utrechtis Hogeschool voor de Kunstenis.



Voronova on pälvinud auhindu Heino Elleri nimelistel rahvusvahelistel viiuldajate konkurssidel, konkursil “Con brio” ja  ESTO noorte talentide konkursil Torontos. Viiuldaja on üles astunud solistina Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Narva linna, Eesti muusikaakadeemia ja Tallinna muusikakeskkooli sümfooniaorkestrite, samuti Tallinna kammerorkestri ees. Alates 1995. aastast töötab ta Tallinna kammerorkestris ja aastast 2001 on Tallinna keelpillikvarteti liige.



Leho Karin on üks Eesti tuntumaid ja nõutavamaid tšelliste. Pärast õpinguid oma vanaema, eesti tšellokooli grand old lady Laine Leichteri juures ja Toomas Velmeti klassi lõpetamist Tallinna konservatooriumis on ta end täiendanud kuulsate professorite juures Venemaal, Saksamaal ja Rootsis. Praegu õpetab ta tšellot Tallinna muusikakeskkoolis, mängib NYYD Ensemble’is ja Tallinna kammerorkestris, esineb ansamblisti ja solistina.



Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USAs ja Soomes. Ta on esinenud orkestrisolistina Longy sümfooniaorkestriga Bostonis ja Kaunase sümfooniaorkestriga.



Liiv on kirjutanud kaks muusikalist lasteraamatut: “Neli heldet haldjat” ja “Võluvitsa vägi”. 2009. juulis võitis Liiv Kuhmo kammermuusika festivali kursustel Schumanni klaverikvinteti esituse eest parimale ansamblile määratud Kees Wiebenga auhinna.  



Eelmise aasta sügisel  MTÜ Muusikasõprade Seltsi käivitatud sarja eesmärk on regulaarselt esitada ja tutvustada klassikalist muusikat maapiirkondade kaunites mõisakoolides, et elavdada muusikaelu väljaspool linnu ja kasvatada noorte seas klassikalise muusika publikut. Esimesel aastal toimusid kontserdid neljakümnes mõisas üle Eesti.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles