Moekiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Viidalepp

Tikk-kontsadel punk ja paljastav ampiir

Los Angelese niigi kirevat tänavapilti ilmestab veelgi latiinode ja aasialaste seas leviv punkstiil. Samas pole pungilikus võtmes rõivastiiliröögatused, nagu Fruits, Decorer ja Gothic Lolita, mis elavdavad eelkõige Tokyo, kuid ka näiteks Helsingi ja Londoni tänavapilti, kummalisel kombel veel Los Angelesse jõudnud.



Hollywoodi aasialased ei ärata tähelepanu mitte värvikirevalt ekstravagantse rõivastuse, vaid pigem silmatorkavalt hea stiilitaju ja trendikusega.



Tihti paelub pilku mõni julge mustri või lõikega haute-couture’ilik rõivaese, mis lisab vürtsi üldisele mustale-hallile värvigammale. Olenemata mõnest  seninägematust lõikest, neoonroosaks värvitud juustest või muust silmatorkavast stiililaenust, rõhuvad ööpäev läbi kantavad tikk-kontsad ja hoolitsetud väljanägemine ülinaiselikkusele.



Samasuguse elegantsiga suhtub punki Tokyo rõiva-brändi Tsukikageya disainer Natsuki Shigeta, kes on ülemaailmset tuntust kogunud oma punkrokilike yukata’dega. Õhukesest puuvillast kimonotele trükib ta 80ndate rokkmuusikute ja pungiga seonduvat sümboolikat – suured pinnad must-valget leopardimustrit, horisontaaltriipe, ahelaid ja Swarovsky kristallidega kaunistatud suitsetavaid huuli. Kimonote peale seotavad laiad vööd ehk obi’d on nahast ja needitud või  valmistatud koguni rohekast ussinahast. Rõivastust täiendavad Tsukikageya pungile iseloomulikud neoonroosad aksessuaarid.



Ülejäänud Hollywoodi naised veel punkstiiliga ei katseta, vaid riietuvad juba eelmisel sügisel kehtima hakanud univormi – värvilistesse maksipikkuses ampiirkleitidesse. Võib-olla on kestva populaarsuse põhjuseks California päikeseline ja soe sügis ning lõike sobivus erinevate kehatüüpidega.



Neid võib kokku panna nii saabaste kui ka kingadega, olgu need madalad või kõrged. Ampiirlõige on büsti rõhutava joonega, juhtides tähelepanu problemaatilisematelt kehavormidelt kõrvale.



Kangad on pehmed ja kergelt läbipaistvad. Enesekindlamate kleidid võivad olla isegi nii õhukesest puuvillakangast, et varjatuks ei pruugi jääda ka kleidi all kantav õrn aluspesu. Juba jahedamaks muutuvate sügistuulte ja võib-olla ka soovimatute pilkude eest kaitseb sel puhul suur villane sall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles