Alfaemasest elegantsi kehastajaks

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaa esileedi Carla Bruni-Sarkozy kuulutas noore kultuuriboheemlasena, et armastab polügaamiat. Nüüd väidab ta, et ainuõige eluviis on monogaamia.

Carla Bruni (41), kes oli kogu elu võtnud ja jätnud mehi omal tahtel, avastas tunamullu, et ühtäkki oli teda hüljatud. Ta oli ligi seitse aastat elanud endast kaheksa aastat noorema filosoofiaprofessori Raphaël Enthoveniga, kellega tal on nüüdseks kaheksane poeg Aurélien.



Kuni mees pani ette, et nad võiks lahku minna, sest neid ei seo teineteisega mingid kohustused. Liiati, lisas Enthoven, on nad muutunud pigem sõpradeks.



Selline ettepanek oli Brunile midagi senikuulmatut. Alfaemasena, kes oli nooruses kuulutanud, et monogaamia on tapvalt tüütu, oli ta avalikult teatanud, et eelistab polügaamiat. Nimekiri meestest, kes enne lahkuminekut Enthovenist tema elust läbi käisid, teeks au igale supergala-ürituse korraldajale.



Sinna kuuluvad The Rolling Stonesi vokalist Mick Jagger, rokk-kitarrist Eric Clapton, prantsuse muusik Louis Bertignac, näitleja Vincént Perez, filmiloojad Léos Carax ja Charles Berling. Ja koguni 1980. aastatel lühikest aega Prantsusmaa peaministriks olnud Laurent Fabius. Tõe huvides olgu siiski lisatud, et mõned tabloidlehtede väited, nagu oleks Bruni vallutuste hulgas ka Ameerika kinnisvaraärimees Donald Trump ja menunäitleja Kevin Costner, ei pea paika.



Aga fakt on see, et Bruni suhteelu on olnud keerukas. Tema romaan Enthoveniga algas siis, kui mees oli lahku minemas oma abikaasast, kirjanik Justine Lévyst. Väidetavalt oli Brunil samal ajal afäär Enthoveni isa, kirjastaja Jean-Paul Enthoveniga. Bruni on seda siiski eitanud.



Ebatavaline eraelu

Bruni vabameelsust on tema enda kinnitusel oluliselt mõjutanud nooruses loetud feminismi klassiku Simone de Beauvoiri ja seksuaalset liberaalsust propageerinud Françoise Sagani teosed. Hoiatavaks näiteks, et liigne kombekus ja tagasihoidlikkus pole voorused, oli ta vanaema, kes jäi varase keskea künnisel leseks ega lasknud pärast seda oma ellu enam ühtki meest.



Ilmselt on Bruni ebakonventsionaalne eraelu tingitud ka tõsiasjast, et tema lapsepõlvekodus Itaalias Torinos valitses vaimne, kergelt boheemlaslik õhkkond. Ehkki tema isale kuulus elektrikaablit ja autorehve tootev suurettevõte, huvitus perepea muusika kirjutamisest ja kunsti kogumisest sama palju nagu kasumi teenimisest. Bruni ema oli kontsertpianist. 1970. aastate keskel kolis pere hirmust terroristliku Punaste Brigaadide rühmituse inimröövide ees Pariisi. 



Bruni jõudis koolipõlves õppida nii klaverit, kitarri kui viiulit. Pärast keskkooli lõpetamist läks ta edasi õppima kunsti ja arhitektuuri. Aga mitte kauaks. Venna pruut tegi talle ettepaneku proovida modellitööd.



Bruni prooviski, ja edukalt. Ta ei küündinud küll tollal esile kerkinud supermodellide Linda Evangelista, Naomi Campbelli ja Cindy Crawfordi tippliigasse, aga 1990. aastate keskel kuulus ta ometi maailma esikahekümnesse, teenides parimail hooaegadel ligi kaheksa miljonit dollarit. Ühtlasi avastas ta, et oma sissetulek annab elus selle, millest ta oli alateadlikult unistanud – sõltumatuse ja iseseisvuse.



Unistus lapsest

28-aastasena sattus Bruni vastakuti ootamatu tõega. Tema isa Alberto Bruni-Tedeschi pihtis surivoodil, et pole tegelikult tema isa. Selleks on hoopis kitarrist Maurizio Remmert, kes esines sageli koos Bruni ema Marisaga. Remmert, kes nüüd tegutseb Brasiilias toidukaubanduses, on Marisast 13 aastat noorem. Nende romaan vältas kuus aastat.



Tosin aastat tagasi tegi Bruni modellindusega lõpparve ja pühendus lapsepõlvearmastusele, muusikale. Juba tema esimene, 2002. aastal ilmunud album «Quelqu’un m’a dit» («Keegi rääkis mulle») tõusis hitiks. Seda müüdi Prantsusmaal üle 1,2 miljoni albumi.



Bruni lauljakarjäär ei katkenud ka pärast abiellumist 2008. aasta veebruaris Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozyga. Tema kolmas album «Comme si de rien n’était» («Nagu midagi poleks juhtunud») ilmus juba sama aasta suvel.



Tegelikult on juhtunud palju. Pärast kerkimist Prantsusmaa esileediks, millele eelnes Sarkozyga kõigest kahe ja poole kuu pikkune kuramaaž, on Bruni heitnud ült oma metsikuvõitu kesta ning muutunud maitseteadlike prantslaste silmis stiilsuse, elegantsi ja kombekuse kehastajaks. Ta on koguni kuulutanud, et usub monogaamiasse. Ja teatanud, et ihkab saada Sarkozyga lapse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles