Carla Bruni-Sarkozy on uus Marie Antoinette?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carla Bruni-Sarkozy
Carla Bruni-Sarkozy Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse juhtiv ajakiri Point de Vue ristis selle riigi esileedi Carla Bruni-Sarkozy uueks kuninganna Marie Antoinette`iks.

Ajakirjas avaldatud artiklis seisab, et 41-aastane naine elab kõrgklassi multimiljonäri elu, pole peaaegu päevagi tõsiseltvõetavat tööd teinud ning ei suhtle inimestega, kes on temast sotsiaalselt allpool, kirjutab Le Figaro.

Ajakiri võrdles Prantsuse esileedi elu kuningate ja aristokraatide eluga. Ka avaldati esileedist töödeldud fotod, kus teda kujutati Prantsusmaa viimase kuninganna Marie Antoinette`iga, kes kaotas Prantsuse revolutsiooni ajal 1793. aastal giljotiini all elu.

«Sama hoiak, sama naeratus, samasugused kombed. Nii kuningannal kui ka esileedil on uhkete rõivaste sõltuvus ning suur soov mõttetustele raha kulutada,» kirjutas Point de Vue.

Kui Marie Antoinette`i võimsate portreede taga oli õukonnakunstnik Elisabeth  Vigeé-Lebrun, siis Bruni-Sarkozy toetub USA fotograafile Annie Lebovitzile, kes saab iga foto eest 1000 dollarit.

Mõlemal naisel on nõrkus muusika vastu: Marie Antoinette laulis ja mängis harfi, Carla Bruni-Sarkozy on lauljanna.

Ka on naiste saatuses sarnaseid jooni, nad mõlemad ei ole sünnilt prantslannad. Marie Antoinette oli Habsburgide soost Austria printsess ja Bruni-Sarkozy pärineb Itaaliast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles