Issi üllatus lihapõlgurist tütrekesele
1. Sepik, suvikõrvits, kodujuust, porgand, õli, sool, karri, mesi, maitseroheline.
Sepikuviil röstida, suvikõrvits vähese õliga kergelt pannil küpsetada. Porgandikuubikud pruunistada pannil aeglasel tulel vähese õliga (karri lisada pannile enne porgandeid), maitsestada soolaga ja pärast küpsetamist lisada eraldi nõus veidi mett ning segada.
Asetada röstitud sepikuviilule suvikõrvits, porgandikuubikud, kodujuust, kõrs maitserohelist.
2. Sepik, suvikõrvits, lehterkukeseened, õli, sool, päevalilleseemned, maitseroheline.
Sepikuviil röstida, suvikõrvitsaviil vähese õliga kergelt pannil küpsetada, lehterkukeseened (või muud seened) praadida. Asetada röstitud sepikule suvikõrvits, sellele praetud seened, lisada röstitud päevalilleseemned ja edev maitsekõrs.
3. Sepik, jahtunud neljaviljapuder, sibul, sool, õli, kupatatud pilvikud, tomat (võimalusel päikeseküps).
Sepikuviil röstida, jahtunud neljaviljapuder praadida väheses õlis koos sibulatega. Asetada puder sepikuviilule, sellele veidi kupatatud pilvikuid ja värviks tomatitükike.
4. Suur viil sepikut, sulatatud juust (Merevaik), puravik ja kuuseriisikas, õli, sool, must pipar.
Lõigata seened pikuti pooleks ja praadida aeglasel tulel vähese õliga need mõlemalt poolt, maitsestada soola ja pipraga. Röstida sepikuviil, katta sulajuustuga ja asetada seened peale.
5. Sepik, suvikõrvits, õli, sulatatud juust (Merevaik), sinihallitusjuust.
Sepikuviil röstida ja suvikõrvitsaviil vähese õliga kergelt pannil küpsetada. Röstitud sepikule määrida sulatatud juustu ja sellele asetada suvikõrvits. Kõige peale pudistada sinihallitusjuustu.
Kreemine ja krõbe pühapäevahommiku gurmee
Maris Arulepp, Tartu
100 ml vahukoort, 150 g Merevaiku või teist pehmet juustu, röstsibulat, kirsstomateid, röstsaia või soovi korral röstleiba. Soovi korral ka poolsuitsuvorsti.