Õigeusu kirikus tuleb heategev kontserdisari

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Selleks, et kokku saada 50 000 krooni Suure-Jaani õigeusu kiriku ehitusprojekti eest tasumiseks, korraldab mittetulundusühing Suure-Jaani Kultuurikoda kontserdisarja.


Esimene kontsert on sel laupäeval kell 16 Suure-Jaani õigeusu kirikus. Seal esinevad Eesti õpetajate meeskoor Kadi Uibo ja Tallinna vanalinna segakoor Lauri Aava juhatusel ning Suure-Jaanist pärit lauluneiu Mari Ronimois.



Järgmine kontsert on hingedepäeval, 2. novembril kell 19. Seal kõneleb kirikuõpetaja Allan Kährik ning laulavad Kärt Kaljaspoolik ja Erki Sepp.



Suure-Jaani Kultuurikoja liige Aivar Paas ütles, et kokkulepped on veel kahe esinejaga järgmisteks kontsertideks: novembri lõpul või detsembri algul on lubanud tulla ETV saates «Laululahing» kuulsust kogunud Türi segakoor Suisapäisa ja veebruari lõpul Ivo Linna.



Paas rääkis, et renoveerimisprojekt, mille heaks kontsertide tulu läheb, peaks valmima märtsiks. «Selleks ajaks on meil vaja raha kokku saada kas annetuste või toetustena, vallavalitsuse kokkuleppe kaudu või omast taskust.»



Õigeusu kirik, mida rahvas nimetab ka vene kirikuks, on 1908. aastal valminud arhitektuuri- ja kunstimälestis ning juba aastaid lagunenud. Kunagisest uhkusest annavad aimu punasest tellisest müürid, katus ja tornid vajavad aga põhjalikku parandamist.



Kiriku taastamise on oma südameasjaks võtnud läinud aastal loodud mittetulundusühing Suure-Jaani Kultuurikoda. «Seni on põhirõhk olnud muinsuskaitse ja projekti kooskõlastustel,» rääkis Paas. «Kui projekt on olemas, saame hakata otsima konkreetset rahastajat ning ehitajad saavad hakata hinnapakkumisi tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles