Kas Barbi-Jenny Pilvre-Storgardist võib saada Tallinna nimekomisjoni esimees?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbi Pilvre.
Barbi Pilvre. Foto: Pm

Tallinna linnavõimukoridorides käivad jutud, et pärast sotsiaaldemokraatide ja Keskkerakonna koalitsiooni moodustamist pakutakse nimekomisjoni esimehe ametikohta sotsiaaldemokraat Barbi Pilvrele.


Allikas teatab, et see pakkumine oleks tasakaalustuseks Henrik Normanni tööle võtmisega mupo peaspetsialistiks.

«Ei ole sellest midagi kuulnud,» naeris praegune Tallinna nimekomisjoni esimees, abilinnapea Taavi Aas. «Põhimõtteliselt on nii, et nimekomisjoni esimees on reeglina abilinnapea, kes tegeleb linnaplaneerimisega. Nimekomisjoni esimehe ametikohaga ei kaasne mingit materiaalset kompensatsiooni, esimehe koht käib lihtsalt abilinnapea kohaga kaasas.»

Pirital SDE ridades volikokku kandideerinud Pilvrele oli see võimalus uudiseks. «Ma ei ole sellest kahjuks midagi kuulnud,» ütles Pilvre. «Ja ma ei oska selle kohta ka mitte midagi öelda, sest kuulen sellest ettepanekust esimest korda.»

Taavi Aasa kommentaarist selgudb, et komisjoni esimehe koht käib kaasas abilinnapea ametiga umbes nagu ülikond käib kaasas nööbiga. Nii et sellisel juhul mängitakse sotsidega hoopis kõrgemat mängu, kui suhteliselt vähetähtis nimekomisjoni esimehe koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles