Linnuses tuleb õuduste öö

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi õuduskomöödia "Külmaamps".
Rootsi õuduskomöödia "Külmaamps". Foto: Internet

Laupäeva, 31. oktoobri õhtul toimub Rakvere linnuses Õuduste öö.


Koostöös Kinobussiga näidatakse verist vampiirifilmi "Külmaamps" (Rootsi 2006), mis algab kell 20 linnuse konvendihoone saalis.

Pärast filmi teevad linnuse alkeemikud katseid tulega ja erinevaid võlutrikke. Oodata on suitsu, mürtsu ja tuld. Linnuses lendavad leegitsevad nooled, põlevad tõrvikud ja lõkked.

Kella 22 paiku algab tants-trall kostüümides. Teemakohalist muusikat valib DJ-leierkastimees. Snäkke ja jooke saab osta Põrgulikust puhvetist. Avatud on piinakamber, surmatuba ja põrgu.

"Külmaamps" on kiire rütmiga vampiiri-õudus-komöödia, mille tegevus leiab aset kauges Põhja-Rootsi väikelinnas.

Film kuulub küll õudusfilmi žanri, kuid samuti leidub loos head huumorit. Film on kogunud mitmeid auhindu väärikatelt õudus- ja fantaasiafilmide festivalidelt. Filmi kestvus on 96 minutit.

31. oktoobri ööl vastu 1. novembrit tähistatakse Halloweeni. Halloween on lühenenud nimetusest pühakutepäeva laupäev (All Hallows' Even, misjuures Hallow tähendab vanainglise keeles pühakut).

Halloween on tänu oma pikale ajaloole kombinatsioon paljudest traditsioonidest, millest tähtsamad on vana keldi püha Samhain, pühakutepäev ja hingedepäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles