Tartus avaneb kunstigalerii Johannes Uiga mälestusõhtuga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Uiga "Lamav akt Pühajärvel", 1988.
Johannes Uiga "Lamav akt Pühajärvel", 1988. Foto: AFP / Scanpix

Eesti kunstiturul aastaid tegutsenud E-Kunstisalong avab uue esindusliku kunstigalerii Tartus Raekoja plats 20 asuvas endises pangahoones 29. oktoobril kell 19 Johannes Uiga mälestusõhtuga.


Sel puhul on galerii koostanud erinäituse, kus eksponeeritud ligi 50 Johannes Uiga maali, tutvustas Tiia Karelson E-Kunstisalongist. Kirjastus Tammerraamat esitleb uut kunstialbumit “Johannes Uiga. Pühajärve maalija” ja kunstnikku meenutavad kunstiajaloolane Rait Toompere, raamatu koostaja, kunstiteadlane Mare Joonsalu jt.

Ürituse lõpus saavad huvilised osta endale Johannes Uiga maali. Osa müügile tulevatest kunstitöödest on reprodutseeritud albumis, mille saab endale mälestuseks soetada.

Uues galeriis on 230 ruutmeetril ruumi nii kunstinäituste korraldamiseks kui müügile tulevate kunstiteoste ülevaatlikuks eksponeerimiseks.

Näitusel olevate töödega saab tutvuda kunstisalongi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles