Superstaari-Kristjan sattus raskesse liiklusõnnetusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Eesti otsib superstaari" salvestus Tartu Vanemuises 27. aprillil 2008
"Eesti otsib superstaari" salvestus Tartu Vanemuises 27. aprillil 2008 Foto: Jack Christal

Tänavune «Eesti otsib superstaari» finalist Kristjan Laas sattus eile ATV õnnetusse. Pealtnägija sõnul prantsatas noormees pärast 15 meetrist õhulendu sõiduki seljast otse asfaldile. Kristjani peas olnud kiiver purunes.

Laas kommenteeris Elu24.ee’le, et nüüd ongi põhjust rääkida kiivri kasulikkusest. Ilma selleta oleks vigastada saanud tema pea.

25. juunil kella 14 paiku kihutas umbes 80 km/h kiirusel ATV-ga kõrvalteelt Keila-Haapsalu maantee poole Kristjan Laas, kes pidureid blokki vajutades lendas üle sõiduki ja kukkus vastu maad. Õnneks suutsid maanteel sõitvad autod kokkupõrget vältida.

«Eile oli päris õudne jah. Sa ei kujuta ette, kui õnnelikult mul läks. Oleks mingigi asi natuke teisiti läinud, oleksin praegu surnud või ratastoolis. No väga õnnelik õnnetus,» jutustas Kristjan.

Räägi täpsemalt, mis juhtus?
Käisin sõbra pool jaanipäeva tähistamas ja pärast seda jäin paariks päevaks sinna kämpingusse.

15 minutit enne ärasõitu palusin sõbralt luba sõita tema ATVga üks kiire ring. Kuna ma varem väga sõitnud polnud, jäin jälgima rohkem spidomeetrit kui teed.

Kui avastasin, et suure liiklusega maanteeni on jäänud umbes 20 meetrit, panin pidurid blokki. Selle peale läks ATV kiirusel umbes 80-90km/h ümber ja nii ma kukkusingi pea ees maanteele.

Kui suured on sinu vigastused?

Kiiver ja parem külg said põhilise laksu aga ise jäin enam-vähem terveks. Muidugi asfalt rebis mul naha ikka väga katki ja põrutused on üle terve keha.

Aga kui kiivrit poleks olnud või ATV oleks minust üle rullunud, oleksin ma surnud või ratastoolis. Nagu öeldi, et üheksal juhul kümnest lõppevad sellised õnnetused niimoodi.

Halb on veel see, et lõhkusin ära sõbra 130-tonnise ATV. Mu on selline tunne, et pean korteri müüki panema.

Kaua pead haiglas viibima?
Haiglas lapiti mind suuremal jaol kokku ja lasti kohe kodusele ravile, kuigi arstid ei suutnud alguses uskuda, kuidas pärast sellist õnnetust ma nii terveks jäin.

Ja oleks see ATV sisse veerenud mingile autole juhipoolsest esiuksest… Neid «olekseid» on ikka nii kuradi palju.

On sul mõni luumurd ka?
Absoluutselt mitte, ainult õla ja parema reieluu põrutused.

Lõppkokkuvõttes oli üks hea õppetund?

Tead, mul on olnud umbes neli korda selliseid õnnetusi, et nii napilt pääsen.

Selline tunne on küll, et praegune juhtum on nagu saatus, mis käsib mul hakata vaikselt oma elustiili muutma, sest palju mul neid elusid ikka alles on.

Järgmine kord, kui ma esimest korda mingi sõiduki roolis olen, ma kiiruserekordeid püstitama ei hakka.

Kui pikalt arst käskis kodus olla?

Eks ma peaks nädalakese kodus lamama, aga 30. juunil on vaja juba teatriklassiga laagrisse minna. Eks ma kodus juba vaikselt liigutan, harjutan ennast pideva valuga ära.

Rääkides 32. keskkooli teatriklassist - sa oled kooli vahetamas?
Jah, tahan minna Georg Otsa pop-jazz laumist õppima. Tegelikult mul olid seal täna katsed, aga nüüd lükkuvad need paraku edasi.

Ma ei jõua muidugi ära kahetseda seda, et pean teatriklassist lahkuma (õppevõlgade tõttu – toim.), sest see klass oli parim, mis minuga viimasel ajal juhtunud on.

Aga keskkooli lõpetan ma kindlasti ära ja ülikooli samuti.

Mis näitlemisest saab?
100 protsenti on kindel see, et pärast keskkooli tahan minna Viljandisse ja näitlemine on ikka see, mida ma väga-väga tulevikus teha tahaks, muusikalid oleks super!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles