Ameerikas luuakse paksudele eraldi ööklubid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalifornia pakub tüsedatele päris oma ööklubisid.
Kalifornia pakub tüsedatele päris oma ööklubisid. Foto: UPPA/Photoshot/SCANPIX

Vaikse ookeani rannikul Kalifornias on tekkimas uued ööklubid ning seekord mitte rikastele ja ilusatele, vaid hoopis nn pluss-suuruses inimestele.


Laupäeva õhtu ööklubis Club Bounce on rahvarohke ning tantsupõrand õõtsub sõna otseses mõttes, kirjutab Fox News. Klubi on täis jalga keerutavaid tüsedaid inimesi, kellest paljud kaaluvad vähemalt 110 kuni 140 kilo.

Club Bounce on üks neist klubidest, mis on mõeldud spetsiaalselt paksudele inimestele ning mitte lihtsalt paksudele, vaid neile, kes end uhkusega «paksuks» nimetavad.

Tegu on ühe osaga laiemast liikumisest, mis võitleb pluss-suuruses inimeste võrdsete õiguste eest. Paksude ööklubis ei pea keegi kartma, et teda ukselt tagasi saadetakse või teda jõllitatakse - kõik on oodatud.

Kuigi sarnaste klubide näol on tegemist suhteliselt uue nähtusega, leidub neid Kalifornia rannikulinnades terve käputäis, San Diegost San Francisconi.

Vaatamata sellele, et kõik klubides käijad pole ülekaalus, on tüsedate tantsupaigad tekitanud küsimusi, kas see mitte ei julgusta inimesi paksuks jäämagi, selle asemel, et kilod käsile võtta.

Sotsioloog Karen Sternheimeri hinnangul on sellistest kohtadest siiski rohkem kasu, sest inimesed saavad end seal hästi tunda, nende enesehinnang paraneb ning sellega tekib ka tahe endaga midagi ette võtta. Esmalt peab inimene aktsepteerima end sellisena nagu ta on, alles seejärel saab ta hakata end muutma selles suunas, nagu ta tegelikult tahab.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles