3 ohumärki, et sa treenid liiga palju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trenniskäimine ei tohiks muutuda sunnitööks.
Trenniskäimine ei tohiks muutuda sunnitööks. Foto: Caro / Scanpix

Selles, et liikumine tervisele kasulik on, ei kahtle keegi, kuid mõnikord võib treenimisest lausa sõltuvus saada.


Ühest vastust, kui palju trenni on palju, tegelikult ei ole, sest inimesed on väga erinevad. Mis on ühele paras, on teisele selgelt liiga palju.



Treeningaegu planeerides võib põhimõtteliselt trenni teha ka iga päev, kuid alati tuleb jätta piisavalt aega taastumiseks ja puhkamiseks. Paarist puhkepäevast nädalas on kokkuvõttes rohkem kasu kui igapäevasest rassimisest.



Kui oma keha mitte kuulata ja seda aina rohkem piitsutada, on tagajärjeks ületreenitus ja väsimus ning tervislikust eluviisist on saanud sundkäitumine.



Väljaanne Metro on välja toonud kolm ohumärki, mis näitavad, et oled treeningutega liiale läinud.



1. Sinu treeningust on saanud sõltuvus

, mis hakkab sinu igapäevaseid tegemisi mõjutama.



2. Füüsilised sümptomid:

kiirenenud pulss puhkeasendis, tulemuste halvenemine, isupuudus, kaalu vähenemine, aeglasem taastumine, häiritud ööuni, vastuvõtlikkus viirusnakkustele ja jõuetus.



3. Psüühilised sümptomid:

kergesti ärritumine, vähenenud soov treenida, rahutus, keskendumisraskused, kerge või raskem depressioon, mõttetuse tunne, stress ja ängistus.








Kommentaarid
Copy
Tagasi üles