Superstaarisaate hääletamissegaduse põhjustas EMT töötaja näpuviga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Arrak langes välja staarisaate esimeses finaalis, kus EMT kliendid firma töötaja süül hääletada ei saanud.
Anne Arrak langes välja staarisaate esimeses finaalis, kus EMT kliendid firma töötaja süül hääletada ei saanud. Foto: Karli Saul

Pühapäevaõhtuses esimeses finaalis ei saanud saate suursponsori EMT kliendid oma esinejatele oma poolthääli anda.


Mobiiltelefonilt helistades kuulsid nad vastuseks veateadet «Number ei ole kasutusel». SMSe sai hääletusnumbritele küll saata, samuti oli võimalik helistada lauatelefonidelt ning teistest mobiilivõrkudest.

EMT pressiesindaja Kaja Sepp: «Väga piinlik lugu juhtus. Ühe meie töötaja eksimuse tõttu olid need numbrid EMT võrgus avamata.»

«Tõenäoliselt oligi see nii, et lauatelefonilt sai helistada, EMT võrgust sai SMSi saata, aga EMT võrgust helistada ei saanud,» seletas Sepp. «Numbri avamine tähendab seda, et konkreetne number on süsteemis avatud mingist kuupäevast mingi kuupäevani. Aga meie töötaja sisestas need kuupäevad valesti. Hästi rumal näpuviga.»

Mis saab siis, kui mõni osaleja või saate tegijad kahjutasu nõuavad? Kui näiteks eile hääletusel välja jäänud Anne Arrak otsustab protestida?

«Eks me vaatame koos produktsioonifirmaga Ruut (staarisaate tootja) need numbrid läbi,» vastas Sepp EMTst. «Vaatame, milliste proportsioonidega need hääled jagunesid ja kas seal oleks üldse mingit tõenäosust olnud, et mingite häälte lisamine oleks lõpptulemust muutnud.»

«Numbrid algusega 900… on Elioni numbrid ning teised operaatorid avavad neid oma võrkudes, et kliendid saaksid neile numbritele helistada,» rääkis Sepp. «SMSi saatmise numbrid olid avatud ka EMT võrgus, nii et sõnumeid saata said ka EMT kliendid. Loodame, et see (ja paljudes kodudes siiski ka lautelefonilt helistamise võimalus) andis enamikule hääletada soovijatest siiski võimaluse oma hääl anda.»

«Palume vabandust helistada püüdnud klientide, superstaari saate korraldajate ja saates osalejate ees ning teeme kõik, et selliseid vigu edaspidi välistada.»

Kas sinu meelest peaks Anne nõudma enda saatesse ennistamist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles