Gripivaktsiini tagajärg: naine kõnnib vaid tagurpidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaline gripivaktsiin muutis naise elu halvaks unenäoks.
Tavaline gripivaktsiin muutis naise elu halvaks unenäoks. Foto: AFP / Scanpix

Kisakoori juht Desiree Jennings lasi end augusti lõpus gripi vastu vaktsineerida ning kümme päeva hiljem oli tema elust saanud põrgu.


Washingtonis elav 25-aastane Desiree soovis vaid gripist pääseda, kuid tänaseks ei saa naine enam isegi normaalselt liikuda ning peab kõndima tagurpidi, vahendab Aftonbladet.

Juba kümme päeva pärast vaktsineerimist ilmnesid naisel gripilaadsed haigusnähud: tal tekkis palavik, teda kimbutasid iiveldus ja väsimus.

Sellega asi kahjuks ei lõppenud, varsti ei suutnud naine enam korralikult süüa, sest ta lihtsalt minestas söögi ajal.

Üsna pea tekkis Desireel raskusi ka kõnelemisel ning tema keha hakkasid kiusama spasmilised tõmblused. Peagi pidid jahmunud arstid tunnistama, et naine ei suudagi enam tavakombel kõndida - ta sai normaalselt edasi liikuda vaid tagurpidi.

Naine tunnistab, et kui ta oleks riskidest teadlik olnud, ostnuks ta hoopis lotopileti, mitte lasknud end vaktsineerida.

Desiree Jenningsi juhtum on Ameerikas suure tähelepanu alla sattunud. Uudisteprogrammi «Inside Edition» andmetel diagnoositi naisel düstoonia - see on ebatavaline neuroloogiline haigus, mis põhjustab tahtmatuid lihaste kokkutõmbeid ja spasme ning motoorikahäireid.

Nõnda kannatabki Desiree ööpäevaringselt tahtmatute tõmbluste all ning kõnnib vaid tagurpidi.

Arstid usuvad, et haiguse näol on tegemist reaktsiooniga gripivaktsiinile, kuid nad rõhutavad, et tegu on ääretult ebatavalise juhtumiga, mida tuleb ette vaid ühel juhul miljonist.


Lähemalt vaata allpool toodud uudistesaate «Inside Edition» videolõigust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles