Liibanoni kokkade tehtud rahvusroogadega on sellel aastal püstitatud kolm maailmarekordit.
Liibanonlased tegid rahvustoiduga uue Guinnessi rekordi
Eile osales 300 kokka suure
-salati valmistamisel Guinnessi rekordite raamatu esindaja valvsa pilgu all, kirjutab AFP.
3,5 tonni salati jaoks lõiguti 1600 kilogrammi peterselli, 1500 kilogrammi tomateid, 420 kilogrammi sibulat, suur hulk piparmünti ja muud maitserohelist. Salatile lisati maitseaineid, oliivõli ja sidrunimahla.
Suur salatikogus tunnistati rekordi vääriliseks.
Eelmisel päeval valmistati 2000 kilogrammi kikerhernepasteeti ehk hummust.
Selle aasta augustis pääses Liibanon aga Guinnessi rekordite raamatusse maailma suurima kebabi valmistamisega.
Liibanon on juba pikka aega võistelnud Iisraeliga selles, kes teeb parimat hummust ja tabbouleh-salatit. Liibanonlased loodavad, et salatiga tehtud rekordiga näitavad nad, et au kuulub neile.
Mõlema riigi kokkade organisatsioonide kinnitusel on nii Liibanonil kui ka Iisaraelil võrdne õigus need road oma rahvusroogadeks tunnistada.