Päästekeskus ootab noori pääste huviringi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Novembrist alustab Lääne-Eesti päästekeskuse Pärnu päästekomando juures taas tegevust pääste noortering, mis ootab osalema 7-19aastasi noori.


Lääne-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo juhtivspetsialisti Kiira Udu teatel on noorteringi eesmärk tutvustada noortele päästeala valdkondi ja päästja elukutset ning propageerida noorte hulgas päästetöötajale omaseid väärtusi. Samuti pakutakse sellega noortele mitmekülgset ja arendavat vaba aja veetmise võimalust.

Ringides omandavad noored teadmisi ja kogemusi, kuidas õnnetusi ära hoida ja kuidas õnnetuste puhul käituda ning teisi abistada. Teoorias saadud teadmised proovitakse seejärel järele praktikas.

Õppeaasta jooksul tutvuvad noored päästesüsteemi ja tehnikaga, saavad teadmisi tule-, vee- ja liiklusohutusest, plahvatusohtudest ning teevad tutvust tuletõrjespordiga. Külastatakse politseid, häirekeskust, pommigruppi.

Noortering alustab 3. novembrist, kokku saadakse poolteiseks tunniks kord nädalas teisipäeviti.

Huvilisi oodatakse end kirja panema 31. oktoobrini Lääne-Eesti päästekeskuse ennetustöö juhtivspetsialisti Kiira Udu telefonil 524 2806.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles