Kimmo Pohjonen mängis pilli puruks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul andis trio KTU koosseisus Kimmo Pohjonen (akordion), Pat Mastelotto (trummid) ja Trey Gunn (warr-kitarr) Rock Cafes energiat pritsiva kontserdi, just nagu Pohjonen kontserdieelses intervjuus lubas.


Kontsert oli nii võimas, et poole loo ajal purunes Pohjose akordion. Aga ega

show

selle pärast seisma jäänud. Lavale süstisid kaks akordionimehhaanikut, kes otse püünel pilli parandama asusid.

Pohjonen ise näitas taskulambist tuld, lõi tantsu ja jorras akordioni asemel hääle ja suupilliga. Kogu pilliparandust kattis muusikaliselt progekuningate Mastelotto ja Gunni seljaaju väristav rütmipulss. Mõlemad mehed on aastaid mänginud Robert Frippi loodud legendaarses progebändis King Crimson, mis sai tänavu 40-aastaseks.

Pohjose akordionid valmivad eritellimusel. Lisaks igasugusele sisse-ehitatud elektroonikale on need eriti tugeva konstruktsiooniga, sest Pohjose mängustiili juures tavaline lõõts üle päeva vastu ei peaks. Aga seekord tuli pillil akordionišamaani väele alla vanduda.

Pohjonen ütles, et vaid kord varem on selline asi temaga juhtunud. Osavad akordionimehhaanikud kutsus Pohjonen kontserdi lõpus lavale ja tänas neid eraldi pillilooga. Gunn ja Mastelotto lõid tänutäheks tantsu.

The show must go on!

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles