Õhupallimüüja ja looduseuurija seiklused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallimüüja Carl Fredricksen satub koos looduseuurija Russelliga pöörastesse seiklustesse.
Õhupallimüüja Carl Fredricksen satub koos looduseuurija Russelliga pöörastesse seiklustesse. Foto: Internet

23.-29. oktoobrini kell 18 linastub Rubiinis animafilm "Üles".


See on südamlik ja pööraselt naljakas lugu 78-aastasest õhupallimüüjast Carl Fredricksenist, kes teeb ühel päeval teoks oma eluaegse unistuse söösta suurtesse seiklustesse. Selleks seob ta oma maja külge tuhandeid õhupalle ja lendab Lõuna Ameerika džunglitesse.



Täit rõõmu unistuse täitmisest segab kogemata reisile kaasa sattunud kaheksa-aastane looduseuurija Russell, kes pole oma elus seni kordagi loodusesse sattunud.



Üheskoos rändavad nad kadunud maailma, kus kohtuvad kummaliste, eksootiliste ja üllatavate kujudega ning ületavad ühe võimatuna näiva takistuse teise järel.

Ohtralt Oscaritega pärjatud Pixari stuudio kümnes täispikk animafilm on ühtlasi esimene, mis valmis 3D-formaadis. Filmi lavastas Pete Docter ("Kollide kompanii").

Kõik tegelased räägivad sulaselges eesti keeles! Eestikeelse versiooni kesksetes osades on Tõnu Aav, Priit Võigemast, Aarne Üksküla ja paljud teised!

Filmi dubleerib eesti keelde helistuudio Orbital Vox ("Jääaeg 2", "Autod", Jahihooaeg", "Ratatouille", "Wall-E").

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles