Smokingis poseerinud tüdruk jäeti koolialbumist välja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ceara Sturgis smokingis
Ceara Sturgis smokingis Foto: Scanpix Sweden

Koolialbumi jaoks smokingis poseerinud tüdruku portree võib koolijuhtide vastasseisu tõttu albumist välja jääda.


Ühes Mississippi osariigis asuvas koolis on saanud traditsiooniks, et poisid poseerivad lõpualbumi jaoks smokingis ja tüdrukud pikka kleiti kandes, vahendab Aftonbladet.

Kooli parimaid õpilasi, 17-aastane neiu Ceara Sturgis lasi fotograafil endast samuti smokingis pildi teha, mida kool nüüd albumisse panna ei taha, kuna smokingit tohivad kanda vaid poisid.

Nii Ceara kui tema ema on nördinud, sest tüdruk on avalikult teada andnud, et on gei ning kannab igapäevaselt samuti poisteriideid. Ema sõnul on tütar sportlik ja mitte kübetki naiselik.

Juhtumi on uurida võtnud Ameerika kodanikuõiguste liit, mille esindaja sõnul ei tohi kedagi diskrimineerida selle tõttu, et ta pole kas piisavalt mehelik või naiselik.

Kodanikuõiguslased esitasid koolile ultimaatumi: pilt tuleb avaldada veel selle nädala reedeks või muidu pöördutakse edasi kohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles