August Pulsti juubeliaasta saab väärika punkti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika heliplaatidele jäädvustamise kõrval organiseeris August Pulst (esireas keskel) aastatel 1922-1936 külapillimeeste ja -laulikute ringreise üle kogu Eesti.
Pärimusmuusika heliplaatidele jäädvustamise kõrval organiseeris August Pulst (esireas keskel) aastatel 1922-1936 külapillimeeste ja -laulikute ringreise üle kogu Eesti. Foto: arhiiv

Reedel, 30. oktoobril kell 19 toimub Tallinnas Estonia kontserdisaalis August Pulsti juubeliaasta galakontsert.


Kontsert lõpetab August Pulsti juubeliaastat tähistavate sündmuste rea. Alates 2009. aasta jaanuarist on juubeliaasta tähistuseks korraldatud mitmeid sündmusi. Programmi on mahtunud näitused, näitemängud, kontsertid, ettekanded, külapillimeeste esinemised ja tantsuklubid mitmel pool Eestis.

August Pulst (1889-1977) oli mitmekülgne rahvakultuuri edendaja ja koguja. Pärimusmuusika heliplaatidele jäädvustamise kõrval organiseeris ta aastatel 1922-1936 külapillimeeste ja -laulikute ringreise üle kogu Eesti. Üheks tähelepanuväärsemaks teoks oli suur küalpillimeeste kontsert Estonia kontserdisaalis, millele suure menu tõttu ka korduskontsert korraldati.

Seekordsel galakontserdil astuvad üles külapillimehed, pillimeistrid, rahvalulukoorid, sooloartistid ja ansamblid.

Pooleteisetunnisele kontserdile järgneb rahvapidu fuajees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles