Andrus Kivirähk: võite mind staarkirjanikuks kutsuda

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauamängu «Mees, kes teadis ussisõnu» esitlus Hella Hundi pubis.
Lauamängu «Mees, kes teadis ussisõnu» esitlus Hella Hundi pubis. Foto: Karli Saul

Teisipäeva õhtul esitlesid reklaamionu Asko Künnap ja kirjanik Andrus Kivirähk viimase kultusraamatu «Mees, kes teadis ussisõnu» põhjal kahasse loodud samanimelist seiklusmängu.


Just nii oligi mängujuhendis kirjas: «kultusraamat». Asko Künnap lõi silmad maha ja tunnistas, et selle sõna kirjutas sinna turundusosakond.

Andrus Kivirähk arvas muheledes, et «kultusraamatu» autor on väga mõnus olla. «Võite mind nüüd staarkirjanikuks kutsuda,» lisas humorist.

Juba enne avalikku esitlust võttis mängu vastu sõna Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku pastor Hermas Lilleorg, kes pole rahul mänguga, milles osalejal tuleb munki mättasse lüüa ja kirikuid põletada. Lilleorg ise pole mängu käes hoidnud ega raamatut lugenud.

Asko, mis siis saab, kui nelipühilastel on lõpuks õigus ja pärast surma tuleb oma jumalavallatu mängu eest vastust anda?

Asko Künnap: «No siis oleks üllatus vast sama suur, kui neil, kes loodavad pärast surma paradiisi pääseda ja selgub, et peab hoopis ümber sündima.»

Aga kui suhteliselt süütute nelipühilaste asemel oleks olnud mõni fundamentalistlikum islamirühmitus?

«No siis oleksin ma ilmselt surnud,» vastas Asko häirimatu rahuga.

Pärast lühikest slaidiprogrammi läks Hellas Hundis lahti mängupõrgu. Esitlusele kogunenud kiilakad ning prillidega onud ja endast kultuuriaroomi levitavad daamid istusid laudade taha ja avasid mängukarbid. Lasti hea maitsta õllel, küüslauguleibadel ja meehapukurkidel. Taustaks kõlas plaadi pealt Metsatöllu igati atmosfääri sobiv jorin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles