Kellel on maailma tugevaimad sõrmed?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kung fu meistril on maailma tugevaimad sõrmed
Hiina kung fu meistril on maailma tugevaimad sõrmed Foto: AFP / Scanpix

Hiinas elav kung fu meister Fu Bingli tõestas, et ta on maailma kõige tugevamate sõrmedega inimene.

32 aastat võitluskunste harrastanud mees suudab end ühe sõrme peal ülal hoida, kirjutab China Daily.

Selle nädala esmaspäeval tõendas 39-aastane Fu Guinnessi rekordite raamatu esindajatele, et suudab parema käe nimetissõrmel olles teha 12 sõrmekõverdust, hoides samal ajal oma keha õhus.

«Olen end treeninud alates seitsmendast eluaastast ja minu nimetissõrmes on sama palju jõudu kui teiste inimeste terves kehas,» selgitas hiinlane.

Guinnessi rekordite raamat kuulutas kung fu meistri maailma kõige tugevamate sõrmedega inimeseks.

Kung fu (ligikaudne tähendus «võimekus») on Läänes kasutatav Hiina võitluskunstide nimetus.

Hiinas tähendab see sõna võimekust mis tahes alal, mitte tingimata võitluskunstides. Hiinas kasutatakse mis tahes võitluskunstide kohta sõna wushu.

Erinevalt paljudest teistest hiina sõnadest ja nimedest ei ole see termin käibel mitte pinyin'is, vaid Wade'i-Gilesi latinisatsioonis.

Mõnikord kasutatakse ka vorme gungfu ja gung fu, mille aluseks on kantoni murde Yale'i latinisatsioon ning mis levis 1970. aastatel filmide kaudu, milles mängis Bruce Lee.

Bruce Lee filmide kaudu saigi see sõna Läänes laialt tuntuks. Esimest korda võttis selle 18. sajandil kasutusele prantsuse jesuiidi misjonär Jean Joseph Marie Amiot.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles