Noored esitavad oma nägemuse Veljo Tormise loomingust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Pehk
Jaan Pehk Foto: Peeter Langovits

«Mulle meeldib väga, et minu loomingu vastu on hakatud uuesti huvi tundma. See maailm, millesse minu muusika ümber häälestati, on äärmiselt põnev,» lausus Veljo Tormis «Laulu jäävuse seadus» plaadiesitlusel Tallinnas.


Noorte heliloojate nägemust vanameistri heliloomingust kuuleb ka sel reedel Tartus Genialistide Klubis toimuval plaadiesitlusel.



Tallinna plaadiesitlusel kinnitas Tormis, et usaldas meeleldi oma teosed noorte muusikute kätesse ja sukeldus nüüd töötlusi kuulates hea meelega noorte muusikakeskkonda. «Tõesti, ma tunnen ennast nooremana,» nentis ta.



Lisaks imestas Tormis, kui hästi artistid on suutnud tema teostesse sisse elada. «Iga laul üllatab isemoodi. Näiteks Marsen Jules on leidnud vähetuntud laulu «Sääl on me kodu» ja vajutanud just selle valupunktile,» tõdes ta.



Tartus toimuval esitluskontserdil esitavad uusversioone Veljo Tormise teostest ning omaloomingut Kirtana Rasa, Kadi Uibo & Paavo Eensalu, 3 Pead, Tiiu Kiik aka Bongirl, Eva Mitreikina, Aivar Tõnso, Taavi Tulev, Jaan Pehk ja Muschraum.



Kella 4ni hommikul kestab pidu, kus astuvad üles 3 Pead, Jaan Pehk, 3He (Taavi Tulev) ja plaadimuusikat valivad Janek Murd, Erkki Tero, Bongirl ja Aivar Tõnso. Visuaalide eest hoolitseb Tencu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles