Eesti näitlejad laulavad Maarja Küla toetuseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Maarja Küla kodulehest.
Fragment Maarja Küla kodulehest. Foto: www.maarjakyla.ee

8. novembril Tartus ja 16. novembril Tallinnas toimuvad heategevuslikud kontserdid «Kuula palun! 8», kus kaheksandat järjestikust aastat astuvad intellektipuudega noorte kodu Maarja Küla toetuseks lavale mitukümmend armastatud Eesti lauljat ja näitlejat.


Ürituste üks korraldajatest Jaanus Kukk sõnas, et tänavu juba kaheksandat korda toimuva «Kuula palun!» kontserdisarja kogu piletitulu ja esinejate honorarid loovutatakse taaskord Maarja Küla ettevõtmiste toetuseks, vahendas ettevõtmise pressiteade.

«Kuna ajad on kitsad, siis on nii korraldajameeskonnal kui esinejatel seekord eriti hea meel muusika taas Maarja Küla heaks kõlama panna ning ka iga kontserdikülastaja panus on mitmekordset tänu väärt,» rääkis Kukk.

Maarja Küla juhataja Ly Mikheim avaldas siirast rõõmu, et läinud aastatel äärmiselt menukaiks kujunenud kontserdid taas aset leiavad ning et Eesti inimestes leidub ka rasketel aegadel soojust endast nõrgemate heaolu eest hoolitseda.

«Eelmise aasta kontsertide abil saime sisustada Maarja Küla kõige uuema elamu, sellest suvest kümnele küla elanikule koduks saanud Eesti
Maja,» rääkis Mikheim ja lisas, et varasematel aastatel on muusika abil käima lükatud veel mitmeid külale eluliselt vajalikke ettevõtmisi.

Mikheimi kinnitusel suunatakse seekordse kontserdisarjaga kogutud toetus Maarja Küla uusima projekti, hetkel kitsaste olude tõttu katkestatud külakeskuse ehitustöödesse.

«Külakeskusest saaks Maarja Küla kauaoodatud seltsimaja – koht, kus noored saaksid korraldada erinevaid üritusi, õpitube ning lihtsalt koos aega veeta,» lausus Mikheim.

«Kuula palun! 8» kontserdid toimuvad 8. novembril Tartu Vanemuise teatri suures saalis ja 16. novembril Tallinnas Vene Teatris. Eelmisel aastal Tallinnas, Pärnus ja Tartus toimunud heategevuskontsertidel «Kuula palun! 7» astusid üles enam kui 35 tuntud Eesti näitleja, keda käis kuulamas üle 1500 inimese. Kolmandat aastat järjest on kontserdi suurtoetajaks Olympic Casino, kes on viimasel kolmel aastal lisaks toetanud sel suvel valminud Eesti Maja rajamist kokku miljoni krooniga.

Maarja Küla on intellektipuudega noortele mõeldud küla Põlvamaal, Kiidjärve ja Taevaskoja vahel. Maarja Küla on hetkel koduks 30-le noorele vanuses 18-30 eluaastat. Erinevalt passiivsetest hooldekodudest püüavad Maarja Küla elanikud aktiivselt iseseisva eluga toime tulla. Hooldatavate ja hooldajate asemel võib Maarja küla seltskonda nimetada sõpruskonnaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles