Märg T-särk vihastas naistuletõrjujaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja varustus
Tuletõrjuja varustus Foto: Corbis / Scanpix

Austraalia naistuletõrjujate seas on paisumas nurin selle üle, et neile tööriieteks jagatud särgid hakkavad märjaks saades läbi paistma.


Suhtluskeskkonda Facebook üles pandud protestipetitsiooniga on ühinenud juba kuussada vabatahtlikku, kes nõuavad uute oranžikaskollaste särkide väljavahetamist vanade meresiniste vastu, kirjutab Daily Telegraph.

Naised kaebavad, et higistades, lekkivaid voolikuid tõstes või autosid pestes ning loomulikult vihma ajal muutuvad nende töösärgid läbipaistvateks, nii et meeskolleegid neist läbi näevad.

Sydney vabatahtliku Maryann Berndti sõnul enamik naisi selle üle ei rõõmusta, sest nende töö eesmärgiks pole ei glamuur ega seksobjektiks olemine.

Tuletõrjeühingule saadetud kirjas ütleb ka teine naistuletõrjuja, et märjaks võib saada nii maapinnal tuld kustutades kui katkisi voolikuid vedades ning nõnda muutuvadki särgid täiesti läbipaistvaks.

«Meeste jaoks pole see kuigi suur probleem, kuid tüdrukuid see väga ei ahvatle,» on naistuletõrjuja arvamusel.

Tuletõrjujate ametkonna esindaja tunnistab, et uued kollased särgid olid valmistatud õhemast kangast, kuid lubab, et järgmisel partiil on ette nähtud rinnataskud, mis märjana nii palju läbi paista ei tohiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles