Suvi algab täna öösel Kumu ÖÖga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stella
Stella Foto: Kumu ÖÖ

Täna, reedel kell 20 avab Kumu Kunstikeskus uksed kõikidele muusikahuvilistele. Muusika ja pidu kestab hommikul kella 4-ni. Tihe programm toimub paralleelselt välilaval, suures saalis, fuajees ning auditooriumis.



Kolmandal Kumu ÖÖl tuuakse publikuni 5 Eesti plaadiesitlust: Tallinna diskopunkarid Stella, folk-elektrot esitav Köök, atmosfäärilist indie-folk-elektroonikat viljelev Cloudspeak, dub-kollektiiv Maikameikers ja karget ambientmuusikat tegev duo UMA (Aleksei Saks ja Robert Jürjendal).


Festivali peaesinejaks on Briti ambient-veteranid The ORB live-bändiga, üles astuvad 21. sajandi Janis Jopliniks tituleeritud pöörane Berliini videokunstnik-muusik Plannigtorock, Norra laulja-lugudekirjutaja Susanna ja Islandi indie-ime Mugison.

Samuti on kohal Briti tantsupunt They Came From the Stars I Saw Them, klaveri ja elektroonikaga eksperimenteeriv Hauschka, Leedu trip-hop-punt Fusedmarc ning Fonal Recordsi boss Sami Sänpäkkila ehk ES oma muusika- ja videoloominguga.


Fuajee-laval lastakse sel korral käiku uus idee nimega «Vaba grammar» – plaadimängijate taha on üllatus-setiga oodatud kõik Kumu ÖÖ esinejad ja sõbrad.


Peale Kumu ÖÖ lõppu kell 4 hommikul on kõik oodatud jätkupeole Von Krahli baaris Mutantdiscol, kus kell 5 hommikul pakutakse kuuma suppi ja pirukaid, et kõik koos 21.juunil saabuv suvi vastu võtta! Pidu kestab baaris ja sisehoovis hommikul kella 8-ni.


Lisainfo: www.fbi.ee ja www.huh.ee



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles