Kondas vahendab metsiku roosi ilu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Wildrose'i tööd.
Anna Wildrose'i tööd. Foto: Kondase keskuse arhiiv

Kondase keskuses on avatud Soome kunstniku Anna Wildrose'i näitus "Metsiku Roosi Uus Maailm".


Soome iseõppinud kunstnik Anna Wildrose on taas üllatamas ja värsket külakosti toomas. Seekordselt avab Wildrose Viljandis näituse, mis on tema tavapärasest stiilist natukene erinev.

Oma tööde kohta ütleb ta, et need on tehtud enamasti eimillestki, sobimatutest, käsitsi tehtud, kallitest, hinnalistest, liigutavatest, katkistest ja kadumaläinud asjadest.

Tema miniassamblaaže meenutavad maalid on väga teatraalsed ja põnevad, otsekui ulmad uinuvate kaunitaride kostüümidest, vanaemade albumitest ja pärlikarpidest.

Wildrose armastab oma taiestes kasutada hõõguvaid värve ja eriti kulla-hõbeda toone, kuid seekordsel näitusel võib näha kriiskavalt värvilisi kollaaže.

Tema maalid on detailirohked nagu lasteraamatute illustratsioonid, kus armsaid üksikasju kutsutakse üha uuesti ja uuesti üle vaatama.

Kunstniku lemmiktehnikaks on papier maché, mis laki, liimi, traadi, sitsi-satsi, vanade müntide ja suletuttidega kaetult tekitavad õhinat ja järeletegemisehimu.

Näitus jääb Kondase keskuse kahes ruumis avatuks kuni 9. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles