Steriliseeritud naine jäi lapseootele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata steriliseerimisele jäi naine rasedaks.
Vaatamata steriliseerimisele jäi naine rasedaks. Foto: Caro / Scanpix

Vaatamata steriliseerimisele rasedaks jäänud naine plaanib haigla kohtusse kaevata.


Rootslanna Anna Höglundil on kaks pisikest tütart - kolmene Aina ja ühene Alice. Kummagi  raseduse ajal tabas Annat rasedustoksikoos, mistõttu tütred sündisid ligi kümme nädalat enneaegsetena, vahendab alltombarn.se.

Teist last oodates oleksid naise neerud peaaegu töö lõpetanud ning arstid hoiatasid, et kolmandat korda rasedaks jäädes võib see neerud lõplikult rivist välja viia.

Terviseriskidele mõeldes otsustas Anna end steriliseerida lasta.

Kui tema teine tütar keisrilõikega Uppsala akadeemilises haiglas ilmale toodi, teostati korraga ka steriliseerimine. Kümme kuud hiljem hakkas naine aga kahtlustama, et ta võib jälle rase olla.

Esialgu arvas naine, et ta on lihtsalt paranoiline, kuid rasedustest andis kinnituse - ta oli vaatamata steriliseerimisele rasestunud.

Anna jaoks oli see hirmus šokk, sest tervisekaalutlustel tuli tal nüüd aborti teha.

Naise sõnul ei olevat talle haiglas mitte keegi öelnud, et steriliseerimine ei pruugi alati sajaprotsendiliselt mõjuda. Seetõttu on ta koos abikaasaga võtnud appi advokaadi, et haigla vastu süüdistus esitada.

Haigla esindaja sõnul ei saa välistada, et abielupaari korralikult ei informeeritud, kuid võib ka olla, et nad ise täpselt tähele ei pannud, mida neile öeldi. Ta lisab, et paljud patsiendid usuvad, et steriliseerimine on sada protsenti kindel, kuid tegelikkuses sellist garantiid anda ei saa.









Kommentaarid
Copy
Tagasi üles