Aidas näeb filme

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen filmist «Taarka».
Stseen filmist «Taarka». Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärimusmuusika keskus ja Kinobuss toovad alates oktoobrist igal kuul viljandlasteni ühe filmi, mis on otseselt või kaudselt seotud muusika ja eesti kultuuriga.


Teisipäeval kell 18 linastub aida suures saalis mullu valminud maailma esimene täispikk setukeelne film «Taarka», mis põhineb Kauksi Ülle samanimelisel näidendil ja jutustab loo setude ühest silmapaistvamast laulikust Hilana Taarkast.



Novembris näidatakse Eesti nimekaima laulja Georg Otsa elulugu käsitlevat linatööd «Georg», mis kujunes elava vaidluse objektiks juba enne esilinastust. Detsembris on huviliste ees külmast sõjast ja kuumadest ihadest pajatav mänguline dokumentaalfilm «Disko ja tuumasõda».



Pärimusmuusika keskuse produtsent Janne Suits rääkis, et koostöö Kinobussiga pakub hea võimaluse muuta pärimusmuusika aida programmi senisest veelgi mitmekesisemaks.


«Pealegi on meie maja saalides Viljandi parim heli- ja videotehnika ning miks siis mitte seda filmielamuste pakkumiseks ära kasutada?» lisas Suits. «Isegi kui inimesed on neid filme varem kinos või televiisoris näinud, peitub neist igaühes midagi sellist, mille pärast end uuesti mugavalt istuma seada ja aeg maha võtta.»



Kui selle hooaja esimesed kolm filmi on juba teada, siis jaanuarist linastuvate valimisse loodab keskus kaasata ka publiku. Selleks pannakse kokku paarikümne linateosega nimekiri ning kohaletulnud saavad neile enim huvi pakkuva filmi poolt hääle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles