Hirmsate ilukuritegude TOP 10

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vananev Barbie
Vananev Barbie Foto: Pascal Broze/Scanpix

Totaalseid muutusi propageeriv ilukirurgia ja kümned tõsielusarjad, mis «koledaid» inimesi ilusaks vormivad, meelitavad järjest rohkem rahulolematuid oma keha üles vuntsima ja sellega eksperimenteerima.


Veebilehel Live Science on ära toodud vaid kümme kuritegu, mida inimene oma keha kallal toime panna saab. Tegelikkuses on neid aga palju-palju rohkem.

Varvaste lühendamine

Kui king jalga ei mahu, siis lõika varvas maha. Tõepoolest, Beverly Hillsis lasevad naised oma varbaid lühemaks võtta, et nende jalad kõrgete kontsadega kingades paremad välja näeksid. Operatsioonil eemaldatakse osake varbaluust.

Kuidas see pikemas perspektiivis käimist mõjutada võib, on esialgu ebaselge, kuid tõenäoline on haigestuda artriiti. Samas - kui suudad endale lubada paari Manolo Blahniku kingakesi ja kümme tuhat dollarit maksvat varbalõikust, küllap suudad endale palgata ka kellegi, kes sind ringi kannab.

Karvade eemaldamine laseriga

Laseri abil on võimalik hävitada karva folliikul, mis peaks takistama uute karvade tekkimist. Samas sobib see meetod paremini vaid heledanahalistele, kellel on tumedad karvad.

Laseri vastu räägib ka see, et kõiki karvu see ikkagi ei eemalda, protseduur võtab aega mitmeid kuid, on valus ning võib jätta arme. Samuti peaks protsessi käigus päikesest eemale hoidma. Laserepilatsiooni tulemus püsib vaid mõned aastad.

Ehk on raseerimine siiski lihtsam võimalus.

Keha augustamine

Pehmesse kõrvanibusse augu tegemine põhjustab harva probleeme, kui teatud metalliallergiad kõrvale jätta. Niisama lihtsalt ei kulge asjad aga teistes intiimsetes kohtades, mida inimesed augustada armastavad. Rinnanibusse tehtud augu paranemine võtab aega kuni aasta ning armid võivad rinnaga toitmist häirida.

Genitaalide külge riputatud ehted võivad lõhkuda kondoome, põhjustada verejooksu ja tõsta suguhaiguste edasikandumise riski. Keeleneet võib lõhkuda hambaid ning seda on sageli ka lihtsalt alla neelatud.

Hambakaunistused ehk «grillid»

«Grillid» on väärismetallist hambakatted, mis paigaldatakse hammaste peale. Eriti populaarsed on need Hip-Hopi maailmas. Kui jätta kõrvale nende hind, mis küünib tuhandete dollariteni, siis võib hambakatete pikemaajaline kasutamine hambad rivist välja ajada ning igemeid lõhkuda.

Püsimeik

Kas poleks tore, kui saaksid oma meigi lihtsalt nahale tätoveerida - nõnda ei peaks iga päev silmapliiatsit või huulepulka kasutama. Seda küll eeldusel, et moemaailm ja sinu maitse järgmise viiekümne aasta jooksul ei muutu.

Järjest kasvav püsimeigitööstus, mis kasutab tätoveerimisega sarnaseid töövõtteid, on üldjoontes üsna ohutu, kuid on vaid üks «aga». Aga mis siis, kui sa pärast kahetsed? Enamasti ei ole lõplik tulemus kunagi täpselt selline, nagu inimene soovib. Aga tühja ka - see on ju ainult nägu.

Maovähendusoperatsioon

Maovähenduslõikus on tavaliselt see kõige viimane samm, mis kaalu vähendamiseks ette võetakse. Operatsiooni käigus vähendatakse mao suurust või selle võimet toitu imendada.

Üle 40 protsendil juhtudest on operatsioon seotud komplikatsioonidega nagu krooniline kõhulahtisus või song. Kehadele lihtsalt ei meeldi, kui nende toitumismehhanismiga mängitakse.

Naha valgendamine

Kõige tapvamad on odavad protseduurid. Mõned valgendajad sisaldavad elavhõbedat, mis kahjustab närve ja neerusid, teistes leidub kartsinogeenset ainet hüdrokinooni, mis muudab naha täpiliseks.

Mõned inimesed valgendavad nahka, et varjata sünnimärke või vitiliigost põhjustatud laike. Aasia ja Ladina-Ameerika maades valgendatakse nahka aga läänemaailma iluideaale jahtides.

Botox

Surmava bakteri süstimine näkku aitab küll lihaseid halvata ja tänu sellele ka kortse vähendada, kuid ometigi on Botoxi-süstidel ka kõrvalmõjusid. Botox, mis on lühend sõnadest «botulinum toxin» ehk botuliin on teadaolevatest looduslikest mürkidest üks kõige surmavamaid. Meditsiinis ravitakse sellega ka lihasvaevusi.

Halvemal juhul võib botuliin põhjustada hingamisseisakuid või isegi surma.

Peenise suurendamine

Tahad kallimale jässaka meheauga muljet avaldada? Siis on peenise suurendamine midagi sinu jaoks. Pane vaid tähele, et lõikuse tagajärjel võib peenis deformeeruda või kaotada tundlikkuse, mistõttu ükski normaalne kirurg normaalse suurusega peenist lõikuma ei hakka.

Protseduur on õigustatud vaid meeste puhul, kelle peenis õnnetuse või vähi tõttu kannatada on saanud.

Rasvaimu

Rasvaimu on küllalt vilets kaalualandusmeetod, kuna ohtliku operatsiooni tulemusel väheneb kaal vaid mõne kilo võrra. See-eest immitseb lõikushaavadest mitu nädalat haisvat vedelikku, rääkimata mitu kuud paistes olevast kehast.

Kapillaarid on lõhutud ja värske vere puudumise all kannatavad koed hävinud. Suremuse protsent pole sel operatsioonil õnneks kuigi kõrge - «vaid» üks viie tuhande protseduuri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles