Mees sõitis taksoga kainestusmajja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus mees (triibulise särgiga) oli valmis veetma pigem öö kainestusmajas, kui takso arve maksma.
Purjus mees (triibulise särgiga) oli valmis veetma pigem öö kainestusmajas, kui takso arve maksma. Foto: Andris Tammela

Reede öösel vastu laupäeva Pärnus filminud Kanal 2 politseisaate „Krimi" kaamera ette jäi suvepealinnas keskealine mees, kes oli valmis veetma pigem öö kaineris kui nõus taksoarvet tasuma.


Erataksojuht Raul Tonna võttis Pärnust väljas elava mehe koos kahe naisega pärast kella 2 öösel peale Pärnu kuursaali eest. Kui naised olid linnas koju viidud, soovis purjus mees sõita Pärnust 30 kilomeetri kaugusel asuvasse Ahastesse.

„Sõitsime juba Vana-Pärnust läbi, kui küsisin, kas kliendil on nii pikaks sõiduks ikka piisavalt raha," meenutas Tonna. „Sellepeale ta vastas, et raha ei ole."

Kui taksojuht lubas kliendi arve mittemaksmise korral politseisse viia, oli purjutaja sellega nõus. Nii jõudis mees politseimaja arestimaja juurde, kus toimub öisel ajal kinnipeetavate tuvastamine.

Sealgi keeldus purjus mees kogu taksoarvet, 344 krooni, maksmast, väites, et taksojuht on teda sihitult mööda linna sõidutanud. Mees vehkis politseinike ees rahaga ja kelkis, et tal on maksmiseks raha küll. Samuti teatas ta, et teda solvas taksojuhi küsimus raha kohta.

Seepeale andsid politseiametnikud kangekaelsele kliendile valida, kas too maksab taksoarve ja võib koju minna või jääb ööseks kainerisse ja talle koostatakse protokoll.

„Ma jään rõõmuga siia," märkis purjus mees. „Mis ma teha saan, kui enamik taksojuhte on lollakad?"

Pika kauplemise peale nõustus purjutaja siiski lõpuks taksoarve tasuma.

Kogu lugu näeb teisipäeval Kanal 2 politseisaates „Krimi" algusega kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles