No Big Silence poeb klubisse

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati sai No Big Silence’i kontserti Viljandis nautida augustikuisel «Rock Rambil». Pildil on laulja Cram.
Viimati sai No Big Silence’i kontserti Viljandis nautida augustikuisel «Rock Rambil». Pildil on laulja Cram. Foto: Liis Saar

Pühapäeval esineb Viljandi klubis Puhas Kuld oma plaati tutvustaval üle-eestilisel klubituuril olev No Big Silence, üks meie raske roki lipulaevu.


Kitarrist Kristo Kotkase sõnul ei otsustanud eelkõige suurtelt lavadelt tuntud ansambel klubides esinemise kasuks seetõttu, et majandussurutisest tingituna on publikut mõnevõrra vähemaks jäänud.



«Tõsi ta on, et väljaspool Tallinna on rahvas meid näinud enamasti suurtel lavadel, kuid klubituuri plaan oli meil meeles mõlkunud juba väga pikka aega. Suurtel lavadel on tore mängida, aga klubis on esinemine hoopis vahetum ja me ootame neid kontserte väga,» rääkis ta.



Laulja Cram lisas, et No Big Silence pole kunagi olnud mingi kindla mõõduga lava bänd. «Oleme üles astunud vaheldumisi suurtel lavadel ja väikestes klubides.»


Ta tõi näiteks mõne aasta taguse «Koolituuri», kui nad esinesid paljudes koolimajades, kaasa arvatud Karksi-Nuia gümnaasiumis.



Seda, et Puhta Kulla lava ansamblile väikseks jääb, Cram ei karda. «Meie bänd ei paku tantsunumbreid. Seega arvan, et suudame oma muusikat esitada ka kitsastes tingimustes,» nentis ta.



Kristo Kotkas leidis aga, et kuna energia on väikses purgis suure rõhu all, võib loota, et selle tuuri kontserdid tulevad väga rajud.



Album, mille No Big Silence tänavu kevadel kolme aasta järel üllitas, kannab pealkirja «Starstealer» ja Crami sõnul on fännid selle ootuspäraselt vastu võtnud.



«See plaat nõuab tavalisest natuke rohkem tähelepanu ja avab end iga kuulamisega üha enam,» kõneles ta. «Plaati esimesena kuulanud katseisikudki olid esialgu segaduses ja nende hinnang kõhklev, paari nädala pärast nad aga juba kiitsid.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles