Prantsuse näitlejanna tahab publikut muuta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse näitlejanna Mireille Perrier toob publiku ette kuulsa vene ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõtted.
Prantsuse näitlejanna Mireille Perrier toob publiku ette kuulsa vene ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõtted. Foto: arhiiv

Näitlejanna Mireille Perrier mängib pühapäeval Ugala väikeses saalis monodraamat «Parandamatu».


Lavastuse aluseks on Stefano Massini näidend «Donna non réeducable». See on koostatud 2006. aasta 7. oktoobril Moskvas tapetud ajakirjaniku Anna Politkovskaja intervjuude, kirjavahetuse ja päevikumärkmete põhjal ning kajastab seda, mida vapper ja aus ajakirjanik Tšetšeenias nägi ja koges, peegeldades tema peetud võitlust.



Anna Politkovskaja ei ole mitte ainult vaba ajakirjanduse, vaid vabaduse sümbol üldse.


«Teater on paik, kust lahkudes peab inimene olema muutunud,» on öelnud Mireille Perrier, kes on Prantsusmaal mänginud rohkem kui 60 filmis ja poolesajas teatrilavastuses.


Theatrumi juht Lembit Peterson, kes nägi etendust Pariisis, ütles, et teda võlus Mireille Perrier' tõeline meisterlikkus.



«Näitlejanna muutub nagu mõtlikuks kaasnägijaks. Ja muudab selleks ka vaataja. Tšetšeenia muutub arusaadavamaks ja lähedaseks,» rääkis Peterson.



Etendust vaadates on meil tema sõnul võimalik osaleda neis sündmustes ja kujundada juhtunu suhtes oma hinnang. Me ei ole enam hirmsas maailmas toimuva eest vaikides põgenejad, vaid tunnistajad. Kui me rohkemat ei suuda, on meie võimuses vähemalt vastu seista mõrtsukate külvatavale hirmule.



Etendusel on sünkroontõlge. Pärast saab näitlejannale küsimusi esitada ja oma mõtteid avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles