«Seksipaast» taastab seksinaudingu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seksipaast» taastab seksinaudingu?
«Seksipaast» taastab seksinaudingu? Foto: SCANPIX

Seksuoloogide sõnul aitab seksist teatud ajaks loobumine seksinaudingu taastada.

Seksiterapeut Ian Kerneri kinnitusel mängib seks ja erootika paarisuhtes tähtsat rolli, kirjutab WebMD.com.

«Kui seks ei paku enam rahuldust, siis muutub see kohustuseks. Siis peaks mõtlema, kuidas oma intiimelule uuesti tuult sisse puhuda,» selgitas terapeut.

Kerner on sellel teemal välja andnud ka raamatu «Sex Detox», milles ta soovitab paarisuhte parandamiseks ja voodielu nauditavamaks tegemiseks sellest mõneks ajaks loobuda.

«Kõige tähtsam on, et partnerid omavahel avameelselt vestleksid ja oma vajadustest teada annaksid. Abi saamiseks ei tasuks häbeneda ka asjatundjate poole pöördumist,» lausus Kerner.

Kerner soovitab seksist loobuda üheks kuuks. Partnerid peaksid selle «seksipaastu» ajal enda tundeid  ja intiimeluga seotut uurima.

Seksiterapeudi sõnul on tulemusi näha siis kui mõlemad partnerid protsessi tõsiselt suhtuvad.  Ta kinnitas, et seksivaba kuu tugevdab partneritevahelist sidet ning suhtlust.    

«Positiivne muutus ühes partneris võib mõjutada ka teist partnerit. «Seksipaast» ei pea kestma ühe kuu, ka poole vähema ajaga võib olla võimalik naudingutunne taastada,» selgitas Kerner.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles